İcra takibi başlatılırsa sözleşmem fesh edilmiş olur mu?
Merhabalar.. Ben özel bir kurumla sözleşme yaptım bir yıllık. Ancak sözleşmemde ders ücretli personel olarak görünüyorum maaşım ve ssk primim asgari ücretin biraz üstünde yatıyordu . Gercek maasım ise bu miktarın baya üstünde kallanını ise elden alıyordum. 4 aydır sadece görünen kısmını alabiliyorum. İşten ayrılmak istediğimde ise haklı sebeplerimin olmadığını bu yüzden tazminat ödemem gerektiğini bahane ediyorlar. Sözleşmem 1 yıllık ama sizlerden öğrendiğim kadarıyla süresiz sözleşme hükmünede giriyor. Gercek maasımı gösteren birkaç belgede var elimde zamanında bankalar için kullanmıstım. Benim sorularım şunlar;
1.Noterden sözleşmem için maaşımı alamadım diye fesh kararı göndersem o gün itibariyle işten ayrılabilir miyim?patronum bu duruma itiraz edecektir bundan sonra ben mahkemeye başvursam haklı çıkar mıyım? Bu süreçte başka bir iş yerinde çalışma hakkım var mı?
2.Çalıştığım kurum milli eğitime bağlı özel bir merkez istifa üst yazısı gönderttirdim ama patronum olumsuz cevap yazacağını söyledi. bu durumdada ben sözleşme bitimine kadar orada mecbur çalışırmışım.. Bu ne kadar doğru yada alternatiflerim nelerdir?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Cevap: İcra takibi başlatılırsa sözleşmem fesh edilmiş olur mu?
Alıntı:
Sözleşmem 1 yıllık ama sizlerden öğrendiğim kadarıyla süresiz sözleşme hükmünede giriyor.
Nasıl giriyormuş?
Sözleşmenin bitimine ne kadar süre var.Sözleşmede ki diğer maddeler nedir.Ayrılma fesih ile ilgili, gerçek maaşınızı alamıyorsanız.Gerçek maaşınızın karşı taraftan sadır olan belgeler ile ,imzalı olarak da ortadaysa ,şirkete noterden ihtarname yollayıp maaşınızı talep edin ,aksi takdirde çalışma bakanlığına şikayet edeceğinizi ,yine dava açacağınızı bildirin.Haklı fesih nedenidir.
Cevap: İcra takibi başlatılırsa sözleşmem fesh edilmiş olur mu?
Alıntı:
sonuncuyaka rumuzlu üyeden alıntı
Nasıl giriyormuş?
Sözleşmenin bitimine ne kadar süre var.Sözleşmede ki diğer maddeler nedir.Ayrılma fesih ile ilgili, gerçek maaşınızı alamıyorsanız.Gerçek maaşınızın karşı taraftan sadır olan belgeler ile ,imzalı olarak da ortadaysa ,şirkete noterden ihtarname yollayıp maaşınızı talep edin ,aksi takdirde çalışma bakanlığına şikayet edeceğinizi ,yine dava açacağınızı bildirin.Haklı fesih nedenidir.
4 ay var ama bu dediğinizi yaptığımda sonuçlanana kadar yinede çalışmak zorunda mıyım?
yoksa onların eline ulaştığından itibaren işi bırakabilir miyim?
birde onun elinde banka dekontları var resmiyetteki maaşımı yatırmış görünüyor ama ben diğer kalan miktarı alamıyorum.bu durum da da geçerli olur mu?