1 Dairenin 2 Kişiye kiraya verilmesi
Konun uzmanı arkadaşlar soruma yardımcı olursanız sevinirim.
1 dairemiz var bu daireyi 2 öğrenciye kiraya verebilirmiyiz ?
2 Kira kontratı nasıl olacak ? tek kontratmı yoksa her 2 kişi için ayrı ayrımı kontrat yapılacak
3 Kişi başı kira bedeli 300+300 den kiraya verdiğimizde kira ödemeleri banka aracılığıyla yapmak zorundamıyız yoksa değilmiyiz ?
teşekkürler şimdiden
Cevap: 1 Dairenin 2 Kişiye kiraya verilmesi
Taşınmazınızı birden fazla kişiye kiralamanız mümkündür. Ancak kontratı ayrı,ayrı yapmanız daha sonra sorunlara yol açabilir. Keza iki ayrı kira bedeli tayin ederek (300+300) kiralamanızda sorunlara (otel,pansiyon işletmesi v.b.) yol açabilir. Bunun yerine iki kişiyi tek kontratta kiracı olarak kabul etmeniz veya birisini kiracı,diğerini müşterek ve müteselsil kefil olarak kabul etmeniz daha isabetli olur. Kira ödemelerinin bankadan yapılması ispat açısından tercih edilir bir yöntemdir.
Alıntı:
ismail kılaz rumuzlu üyeden alıntı
Taşınmazınızı birden fazla kişiye kiralamanız mümkündür. Ancak kontratı ayrı,ayrı yapmanız daha sonra sorunlara yol açabilir. Keza iki ayrı kira bedeli tayin ederek (300+300) kiralamanızda sorunlara (otel,pansiyon işletmesi v.b.) yol açabilir. Bunun yerine iki kişiyi tek kontratta kiracı olarak kabul etmeniz veya birisini kiracı,diğerini müşterek ve müteselsil kefil olarak kabul etmeniz daha isabetli olur. Kira ödemelerinin bankadan yapılması ispat açısından tercih edilir bir yöntemdir.
verdiğiniz cevap için teşekkür ederim
anlamadığım nokta kira ödemeleri ispat iiçin tercih edilir demişsiniz. ben öğrenmek istediğim kira gelirini 300+300 olduğu zaman ve bunu tek kontratta belirtirsem bankadan yapmak zorundamıyım yoksa bana kalmış birşeymi ? 500 ve üzeri zorunlu olduğunu biliyorum ama 2 kişi ayrı ayrı olunca 300+300 ayrı ayrı mı değerlendirilir yoksa toplamı 600 mü değerlendirilir
Her bir kiracı açısından 300 TL kira ödeneceği bellidir. Keza sizinde toplam 600 TL kira gelirinizin olacağı açıktır. 300+300 TL kira sözleşmesi sizi muafiyet sınırı altında tutmaz.