E-posta Yazışmalarının Tespit Ettirilmesi
Merhaba,
Forumda biraz araştırdım ama soruma tam bir cevap bulamadım.
Bir web sitesi yaptım ve karşılığında parasını alamadım. Elimde yazılı bir sözleşme yok.
Ancak teklifimi e-posta üzerinden sundum ve müşteri de aynı e-postaya cevap yazarak kabul ettiği belirtti ve web sitesi işi bitene kadar sürekli e-posta ile haberleştik.
Ben kendisi ile anlaştığımı ve kendisi için web sitesi yapmama rağmen paramı alamadığımı tespit ettirmek istiyorum.
Daha sonra da bu tespit ile paramı almak için dava açacağım.
Bunun için hangi mahkemeye nasıl bir dava açmam gerekiyor?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: E-posta Yazışmalarının Tespit Ettirilmesi
Siz alamadığınızı değil, o size ödediğini ispatlamak zorunda, müştekiler iddia sahibidir,
Avukat tutarak icra'ya verin bence...
Açıkçası 3-4 farklı avukat ile görüştüm ama kimse bilişim hukuku konusunda bilgili değil ve e-postaların delil olup olmayacağından bile bihaber.
Bunun yanısıra bana söyledikleri şey "dava açarız ama 3-5 yıl sürer, o yüzden uğraşmaya değmez"
Avukatların kukuka bakış açısı buysa bu ülkede daha çok kişi iş yaptırırp parasının üstüne yatar...
Sayın nnmclk,
Bu konu bilişim hukuku ile ilgili olmaktan çok, icra hukuku ile ilgilidir. Elinizde herhangi bir dayanak belge yoksa takibin ilamsız şekilde yapılması uygun olacaktır.
Kişinin TC kimlik numarası, adresi gibi bilgiler elinizde mevcut ise herhangi bir meslektaşıma "ilamsız icra" yolu ile alacağınızı tahsil etmek istediğinizi beyan edebilirsiniz.
İyi günler,
Sayın Av.Emrah Yavuzcan'ın belirttiği gibi icra takibi yapabilir, takibe bir itiraz söz konusu olması halinde davanın açılması daha pratik bir yoldur.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
benim bildiğim kadarıyla "ilamsız takiplerde icra emri" diye bir olay var. orada avukatınız icra müdürlüğüne gidip dilekçe veriyor. posta yoluyla tebligat yapılıyor. o kişi de 7 gün içinde ödemek veya itiraz etmek tercihlerinden birisini seçiyor. öderse sorun yok. itiraz ederse zaten tüm bilgileri elinizde oluyor. o zaman siz de ne var ne yok toparlayıp işlemleri başlatıp dava açıyorsunuz. benim başıma geldi. digiturk bana icra emri gönderdi, ben de avukata danışarak itiraz ettim.
bir sorum var. yaptığınız web sitesini kullanıyor mu yoksa beğenemedi de kullanmıyor mu?