Kıdem ve ihbar tazminatları Ödeme süreci

Merhaba.
16.04.2010 tarihinde işten çıkarıldım. Haksız yere işten çıkarılmam ayrı. Tazminatlarımın Nisan ayı maaş ödemeleri ile birlikte yapılacağı söylendi. Kaldıki mart ayı maaş ödemeleri bile daha yapılmadı. İş akdimin fesih edildiğine dair belgeyi yine aynı tarihli olarak aldım. Tüm yasal haklarımın saklı kalması hususunu yazarak imzaladım. Bu süreç içerisinde yasal açıdan işveren alacaklarımı en fazla ne kadar sürede ödemek zorundadır. Bu süreç içerisinde ödeme yapmaz ise ihtarname çekmek yeterli olur mu? Bunlar dışında ne yapmalıyım. Şimdide nyardımlarınız için teşekkür ederim.

Cevap: KIdem ve ihbar tazminatları Ödeme süreci

ne kadar süredir çalışıyorsunuz?

Tam olarak 2 Yıl 10 Ay 16 gün Brüt maaş 977 TL. bunlara 100 TL yemek 100 TL yol ücreti ekleniyor .
Normal şartlarda kıdem ve ihbar tazminatının çıkış ile birlikte ödenmesi gerekirken. Nisan ayı maaş ödemeleri ile birlikte yapılacakğı söylendi. Mahkemeye verirsemde sonuçlanmasını beklicem.

Alıntı:

cecey rumuzlu üyeden alıntı

ne kadar süredir çalışıyorsunuz?

Tam olarak 2 Yıl 10 Ay 16 gün Brüt maaş 977 TL. bunlara 100 TL yemek 100 TL yol ücreti ekleniyor .
Normal şartlarda kıdem ve ihbar tazminatının çıkış ile birlikte ödenmesi gerekirken. Nisan ayı maaş ödemeleri ile birlikte yapılacağı söylendi. Mahkemeye verirsemde sonuçlanmasını beklicem. noterde nihbarname yollarsam hemen yollamak zorunda olurlar mı? ya da ne yapmak durumundayım

noterden yollayacağın ihtarname ile işvereni temerrüde düşürmüş olursun ancak bu işverenin kesin ödeyeceği anlamına gelmez. İş mahkemesine açacağın dava ya da yapacağın icra takibiyle hak ve alacaklarını alabilirsin