Olmayan bir domaini sattılar
merhabalar bugün daha.net adlı siteden www.com.eu adında bi domain aldım ödemeyi yaptım domain aktif edildi daha sonra domain in yine satılabilir olduğunu gördüm firmayı aradım bi problem vardır biz düzeltip size döneriz dediler dönmediler bende 16.30 da tekrardan aradım firmayı başka biri çıktı ve hala problem çözülmedimi dedim biraz bekleyin dedi başka birine aktardı telefonu açan beyfendi de paranızı iade edeceğiz bu domain i almanız mümkün değil dedi bende nasıl olmaz ödemeyui aldınız telefonla konuştuk aktif ettik dediniz mail gönderdiniz dedim bu domain i alma yetkiniz yok dedi bende o zaman neden sattınız dedim beyfensdi yapabileceğim bişey yok dedi bende hukuki yola başvuracağımı söyledim şimdi bu firma olmayan birşeyi bana sattı dahada almadınız dedi ben dava açmayı düşünüyorum akıl verebilirmisiniz bana şimdiden teşekkürler
Cevap: Olmayan bri domaini sattılar
Öncelikle com.eu diye bir domain alamazsınız.
eu uzantılı domain almak için kontrolu satış yapan firmalardan değilde direk http://www.eurid.eu adresinden kontrol edebilirsiniz. (.com uzantılı adresler içinde www.internic.org'u kullanabilirsiniz)
Anladığım firma web satış sitesinde bir kodlama/kontrol hatası yapmış. Ücretinizi de geri ödeyeceğini taahhüt etmiş. Dediğim gibi www.com.eu domainini hiç bir firma satamaz. Reserved adrestir.
Alıntı:
Antecurs rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle com.eu diye bir domain alamazsınız.
eu uzantılı domain almak için kontrolu satış yapan firmalardan değilde direk
http://www.eurid.eu adresinden kontrol edebilirsiniz. (.com uzantılı adresler içinde
www.internic.org'u kullanabilirsiniz)
Anladığım firma web satış sitesinde bir kodlama/kontrol hatası yapmış. Ücretinizi de geri ödeyeceğini taahhüt etmiş. Dediğim gibi
www.com.eu domainini hiç bir firma satamaz. Reserved adrestir.
yukarıda okuduum kadarıyla geri ödeme taahhüdü yok o da bu yuzden dava etmeyi düşündüğünü yazmış, benmi yanlış anladım?
Alıntı:
ozbek1 rumuzlu üyeden alıntı
yukarıda okuduum kadarıyla geri ödeme taahhüdü yok o da bu yuzden dava etmeyi düşündüğünü yazmış, benmi yanlış anladım?
Karşı taraf
Alıntı:
merhabalar bugün daha.net adlı siteden
www.com.eu adında bi domain aldım ödemeyi yaptım domain aktif edildi daha sonra domain in yine satılabilir olduğunu gördüm firmayı aradım bi problem vardır biz düzeltip size döneriz dediler dönmediler bende 16.30 da tekrardan aradım firmayı başka biri çıktı ve hala problem çözülmedimi dedim biraz bekleyin dedi
başka birine aktardı telefonu açan beyfendi de paranızı iade edeceğiz bu domain i almanız mümkün değil dedi bende nasıl olmaz ödemeyui aldınız telefonla konuştuk aktif ettik dediniz mail gönderdiniz dedim bu domain i alma yetkiniz yok dedi bende o zaman neden sattınız dedim beyfensdi yapabileceğim bişey yok dedi bende hukuki yola başvuracağımı söyledim şimdi bu firma olmayan birşeyi bana sattı dahada almadınız dedi ben dava açmayı düşünüyorum akıl verebilirmisiniz bana şimdiden teşekkürler
demiş.
doğrusu bu tarz bir www.com.eu satın almadan şüphelenilmemesi de bir garip, sonuçta .com ticari uzantı oyle olsa www.com.com da olabilirdi ve çok sacma olurdu, yine de her alım saımda olduğu gibi insanın basireti bağlanmış olabilir tabi, yanlış okumuş olabilirim pardon
Cevap: Olmayan bir domaini sattılar
şüphelenmedim değil zaten onun için aradım sordum ve firma çalışanları aktif ettik kullanabilirsiniz dedi arkadaşlar yani önce olmayan bişeyi sattılar aktif ettiler ve saatler sonra alamazsınız dediler
firma yanlışlık yapmış düzeltmiş, paranızı da iade ediyor. o domaini kimsenin alma hakkı yok. hakkınız da yok zararınız da yok, daha neyin peşindesiniz.
Alıntı:
pekerol rumuzlu üyeden alıntı
firma yanlışlık yapmış düzeltmiş, paranızı da iade ediyor. o domaini kimsenin alma hakkı yok. hakkınız da yok zararınız da yok, daha neyin peşindesiniz.
madem hakkım yok hakkım varmış gibi gösterip satmaları aktif ettik demeleri ve bana bu isim alınamaz diye saatler sonra söylemeleri sizce doğrumu dava falan açacağım yok o anki sinirle dedim telefondaki arkadaş a da ama sinirlenmekte haksızmıyım konuyu da arkadaşla konuştuktan hemen sonra açtım zaten belki benim bilmemen normaldir ama onların bilmemesi bana anormal geldi bilmediğim için sonuçta türkiye de yaşıyoruz domain de gözüme mükemmel gelince art niyet geliyor insanın aklına siz olsanız aynı şeyi düşünmezmiydiniz ??
adamlar firmayı yeni kurmuştur, işi öğrenememişlerdir.
benim bildiğim kadarıyla eu uzantılı domaini almak için avrupa birliğine bağlı ülkelerden birisinde ikamet ediyor olmak gerekiyor.
Kıymetli dostlarımda söylediği gibi bazı alan adları için çeşitli şartlar ve belgeler gerekli. Scriptlerindeki bir hatadan dolayı satış yapılmış olabilir.