Avea 3G Mobil Modem Ayrıntılı Fatura Dökümü Tutarsızlığı
Merhabalar,
TTnet&AVEA Kampanyası ile Uçan internet TTnet 3G Mobil modem almış bulunmaktayım. Faturalarım normal gelirken geçen ay 126 TL fatura şahşıma gönderildi. Avea Müşteri Hizmetlerini arayarak gerekli Bilgiyi almaya çalıştım. Ayrıntılı fatura dökümünü ancak 5 gün sonra bana eposta aracılığı ile gönderdiler. Fatura dökümüne göre 3 mart günü internete bağlanarak neredeyse 2,5 GB kadar download yapmışım. Bu fatura dökümüne göre 32 saniye içerisinde 370 MB bile indirdiğim görünüyor.
Bende bir Bilgisayar Mühendisiyim. 32 sn içerisinde 370 MB download etmek teknik açıdan mümkün bile değildir! Ama Avea müşteri hzmetlerine göre kullandığım kadar ücretlendirilirmişim. 1 dk içerisinde 1 GB bile kullanmak mümkünmüş!
AVEA'dan bana gerekli bilgiyi verebilecek kimse çıkmadı. Hakkımı aramak istiyorum. AVEA'nın yaptığı bir soygundur. www.sikayetvar.com'dan baktığım kadarıyla milyarlarca fatura gelen aboneleri var AVEA'nın. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna şikayet gönderdim(Orada da Database ile ilgili bir error aldım).
Yol gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
Volkan
Cevap: Avea 3G Mobil Modem Ayrıntılı Fatura Dökümü Tutarsızlığı
Alıntı:
volkanbekci rumuzlu üyeden alıntı
Bu fatura dökümüne göre 32 saniye içerisinde 370 MB bile indirdiğim görünüyor.
1 dk içerisinde 1 GB bile kullanmak mümkünmüş!
Bu Internet gerçekten uçuyormuş. Bizler de birer tane alalım Avea'dan:)
bence de böyle bir internet hızı yok. hız kaç megabit yapıyor? 35 megabit falan mı? bu hızı sağlayabiliyor mu ki bu gsm şirketi? sağlayamıyorsa göz göre göre hırsızlık yapıyor gsm şirketi.
bu konuyu tüketici hakem heyetine bir dilekçe ile hiç masraf yapmadan çözebilirsiniz. bulunduğunuz ilçedeki kaymakamlık binasında tüketici sorunları hakem heyetine başvurabilirsiniz. bilgisayar mühendisi olduğunuz için konuyu güzelce dilekçenizde teknik olarak açıklarsanız sanırım olumlu sonuç alırsınız.
TCP/IP ve Download Kontrol bitlerini saymazsanız 97Mbit'lik bir hız yapıyor. :)
hakem heyeti ne kadar sürede cevap verir yaklaşık olarak
süre çok değişiyor. benim en son yaşadığım olayda karar çıkması 17 ay sürdü. bu süreyi burada da tartıştık ve çoğunluk anormal bir süre oldğunu düşünüyor. genelde en geç 3 ayda karar çıkar deniyor. yönetmeliğe göre de 3 ayda karar çıkması lazım. ama benim olayımda olduğu gibi, pratikte farklı durumlar ortaya çıkabiliyor. özellikle bilirkişi raporu vs gerekiyorsa biraz uzayabiliyor.