Arabamdaki Motor Numarası iki araçta gözüküyor
Fiat marea marka aracıma hurdaya ayrılmış bir arabanın motorunu aldım aldığım motorun hurda belgesi faturası ve noter satışı mevcut. Motoru aracıma monte ettirdikten sonra makina mühendisine proje çizdirdim tüv fenni muayene istasyonunda motornumarası tespiti yaptırdım ve emniyet müdürlüğüne ruhsatımı değiştirmeye gittim motor numarasının başka bir aracında daha üzerinde gözüktüğünü bu nedenle kayıt edilemeyeceğini söyledir diğer arabanın bulunduğu emniyet müdürlüğüyle yazışma yaptılar ve aracın motor numarasının orjinal olduğunu söylediler emniyetin yaptığı araştırmada iki motorda orjinal ikisinin numrasıda aynı ve bu yüzden kayıt yaptıramıyorum.Aracımı iki haftadır kullanamıyorum bu gidişlede kolay kolay binemeyeceğim gibi.
Bilgisi olan arkadaşlar lütfen yol göstere bilirlerse nasıl bir hukuki yola baş vura biliriz tabi bu işlemler sırasında bir sürü masraf yaptık bir tazminat davası açabilirmiyiz yardım olursanız çok sevinirim işi arabayla olan birisi olduğum için elim kolum bağlanmış bir vaziyetteyim.
Cevap: Aracımdaki Motor Numarası İki araçta gözüküyor
Arkdaşlar Hiç bir bilgisi olan yok mu elimiz kolumuz bağlı durumda yol göstere bilecek arkadaşlar lütfen yardımcı olabilirmisiniz ?
Diğer aracın motor numarası orjinalse siz de hurdadan aldığınıza göre sizin motor numaranız çakma olabilir. Akla ilk bu geliyor.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Diğer aracın motor numarası orjinalse siz de hurdadan aldığınıza göre sizin motor numaranız çakma olabilir. Akla ilk bu geliyor.
change denilen durum olabilir, uzmanlara veya polise bu change midir diye sorup danışarak, araştırma yapılabilir.
Eğer Change deiilse Baktırdım zaten deilmiş Fiat Fabrikasının Hatası deilmidir bu Ayıplı mal deilmidir tazminat davası açabilirmiyim bir sürü masraf yaptım bu yüzden Aracım bir aydır yatıyor kullanamıyorum kaybım war ?