-
Askerlik Tecil
Merhabalar;
1986 Eylül doğumluyum.2007 yılında önlisans mezunu oldum.Bu süreçte tecil işlemi yaptırmadım.2009 kasım ayında aöf ye yazılmak için askerlik tecil belgesi istendi.Askerlik şubesine gittim yoklama kaçağı olduğumu söylediler.2 yıllık tecil hakkımdan dolayı 01.01.2010 tarihine kadar tecil ettirip aöf hazırlık sınıfına kayıt yaptırdım.Yalnız bana verilen tecil belgesinde muhtemel sevk tarihi 01.01.2010 yazıyordu.
Muayene kağıdımda Kasım 2010 celp dönemi yazıyordu.Ben kars a bağlı olduğum için kars 4 olarak yolluyor bu sene.Yani kasımda asker görünüyorum.Ben hazırlık sınıfını geçerim.3.sınıfa kayıtlar kasım ayının başında başlıyor.Eğer sınıfı geçersem kasım ayında askerliğimi tecil ettirebilir miyim.
Bu arada mahkemeye verilmişim.86.maddeden 7 gün içinde kendi geldi diye.Eylül ayında mahkemem var..Şuana kadar da şubeden hiç aramadılar.Telefonumu almışlardı çünkü.Yardımcı olursanız sevinirim
-
Cevap: Askerlik Tecil
Normalde 31 ekim e kadar sizin tecil yaptırmanız lazım, ama bunun için kasımı beklemenize gerek yok,
Finalden sonra, sınıfı geçerseniz, 3. sınıfa kayıt olabileceğinize dair bir kağıt alın aöf şubeden onunla sevk tehiri isteyin,daha sonra o süre zarfında 3. sınıfa kayıt olup,ek-2c belgenizi yabancı şube değil, direk kendi şubenize elden götürüp tecilinizi yaptırın.
Daha çok bilgi için 1111 say. Ask. Kan. 35. md. okuyabilirsiniz.:ok
-
Cevap: Askerlik Tecil
iyi forumlar arkadaşlar mayıs 2010da celb dönemim vardı ve askere gitmicem çünkü okulumu bitirmem gerekiyor 2 senelik üniversiteden mezun olduktan sonra açıköğretimden sınavsız geçiş yapıcam mayıs ayında gitmediğim için bakaya kalıcam fakat şunu merak ediyorum açıköğretime geçiş yaptığımda hazırlık okuyacağım ve tecil olmicak bu durumda ben mezun olduğum için 2 senelik bir üniversiteden tecil hakkımı kullanabilicekmiyim yoksa kardeş sen mayısta asker olucaktın okulun bitmiş ama bakaya duruma düştün daha okulum bitti tecil hakkım var diyemessin mi dicekler yanıtlarınız için teşekkürler