-
Haciz işlemi
sayın hukuki net yöneticileri aklıma takılan bir kaç sorunun yanıtını sizden almak istiyorum.
1.) tarafıma daha öncedende foruma yazdığım tehdşt ve zorla imzalatılan senedin icra takibine koyulduğundan bahsetmiştim.
2) İcra takibine karşılık icra hukuk mahkemesinde itiraz davası açtım.
3) karşı taraf avukatı icra müdürü ile evime gelerek evimdeki eşyaların sayımın yaptırdı ve beni yedi emin olarak gösterdi.
size sorma istediğim evimdeki eşyalara mahkeme bitmeden satış yaptırması mümkün mü yani mahkemenin sonucundan önce talep halinde satış yaptırabilinir mi .
bu sorunumun yanıtını cevaplanızı rica ediyorum.
-
Cevap: haciz işlemi
konu hakkında ivedi olarka yardımlarınızı bekliyorum
-
konu hakkında aciliyetle bilginizden faydalanmak istiyorum
-
sitede konuyu açtığım saatten beri bir çok avukat online durumda idi neden kimseninn hukuki sorununa yardımda bulunma gibi bir eğilim gösterilmiyor acaba sorunlarımıza çözüm yeri olarak yardımınız bekliyoruz
-
konu hakkında kimse herhangi bir cevap veremeyecek mi acaba
-
Senet kambiyo senedi ise satış durur.
İİK Madde 169 – (Değişik: 18/2/1965 - 538/82 md.)
Borçlu, 168 inci maddenin 5 numaralı bendine göre borca karşı yapacağı itirazını bir dilekçe ile tetkik merciine bildirir. Bu itiraz satıştan başka icra takip muamelelerini durdurmaz.
-
evet senet kambiyo senedi yani anladığım kadarıylaa karşı taraf mahkeme sonuçlanmadan herhangi bir eşyamın satışını yapamaz doğru mu anladım
-
İcra İflas kanununun ilgili maddesini yazdım.
Satıştan başka icra işlemini durdurmaz diyor. Yani satış durur.
-
peki hakim neden iik 68 madde yanılmıyorsam yok takib durmaz diyoo burda tek anladığım hukuk haklının değil haksızın yanında biri çıksın desin ben haklsıydım davamı kazandım diye hukuka olan inancımıda yitirmiş bulunmaktayım bundan sonra kendi adaletimi kendim sağlayacam eskiden olduğu gibi yanlışın cezası ölüm olacak
-
Takibin durması başka şey. Satışın durması başka. Takibin durmayacağına dair yasa maddesini zaten yazdım.