Tüketici kredisi, kredi kartı borcu, icra takip işlemleri hakkında...
Merhabalar,
Bir bankaya olan 6700 TL'lik kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarımı zamanında ödeyemediğim için "İlamsız Takipte Ödeme Emri" aldım. 7 gün içerisinde mal beyanında bulunmam gerektiği yazıyor. 4 aylık bir süredir işsiz olduğumdan dolayı taksitlerimi yatıramamıştım ancak şu an bir işte çalışıyorum ve taksitle ödeme yapabilecek durumdayım. Sizlere bu durumumla ilgili sorularım şunlar olacak:
1- Mal beyanında bulunmak ne anlama geliyor? Maaş dışında herhangi bir taşınır-taşınmazım yok.
2- Mal beyanında bulunmadığım takdirde icra işlemleri nasıl devam eder?
3- Banka avukatıyla görüşsem, 36 ay gibi uzun süreli bir aylık ödeme planı yapma şansım olabilir mi? Böyle bir ödeme planında borç faizi, avukatlık ücreti ne kadar olur?
4- Avukatla anlaşamazsam ve 4 ay gibi kısa bir sürede ödeme yapmam istenirse (bu sürede ödemem mümkün değil) icra takibi devam eder mi? Hapis cezası çıkabilir mi? Böyle vakalarda verilen hapis cezaları uygulanmakta mıdır?
5- Yurt-dışına çıkışta bana sorun yaratabilir mi?
Verdiğiniz yanıtlar için şimdiden çok teşekkür ederim...
Cevap: Tüketici kredisi, kredi kartı borcu, icra takip işlemleri hakkında...
1. mal beyanında bulun ve taşınır taşınmaz bir malının olmadığını belirt
2.mal beyanında bulunmamak suçtur.
3.banka avukatıyla ilgili görüşme yapman ve ortak yolu bulman en sağlıklı yoldur
4.icra takibi devam eder.hapis mapis yoktur(icra dairesinde taahhütte bulunursan o farklı)
5.evet yaratır.