Boşanmada karışık bir durum
Merhaba,
7 aylık evliyim. eşimle sıkıntılarmız vardı geçim konusunda. kendisi aşırı kıskanç. hoşgörüsüz. sinirli birisi. sık sık sinir krizlerine giriyor. kavga ediyorduk. geçinemediğimiz için ayrılmayı teklif ettim kabul etmedi. kendisi ziyaret amacıyla annesinin evine gittiğinde bu durumu fırsat bilerek kendisinden ayrılmaya karar verdim. benden ayrılmadığı içinde kendisni aldattığımı söyledim telefonda. birde e posta gönderdim başka bir hesabından onun hesabına. bir kadının ağzından yazılmış gibi bir e posta gönderdim. bunun sonucunda eşim tüm çeyiz eşyalarını aldı ve gitti. tazminat davası açmış bana.
eşim ssk lı çalışan. nafaka alabilir mi?
mahkemede aldatmadığımı bu durumu kendimin yaptığını mı itiraf edeyim yoksa bu e postayıda bilmiyorum kendisini de aldatmadım mı diyeyim. yardım lütfen.
Cevap: Boşanmada karışık bir durum
Alıntı:
ramazanki rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
7 aylık evliyim. eşimle sıkıntılarmız vardı geçim konusunda. kendisi aşırı kıskanç. hoşgörüsüz. sinirli birisi. sık sık sinir krizlerine giriyor. kavga ediyorduk. geçinemediğimiz için ayrılmayı teklif ettim kabul etmedi. kendisi ziyaret amacıyla annesinin evine gittiğinde bu durumu fırsat bilerek kendisinden ayrılmaya karar verdim. benden ayrılmadığı içinde kendisni aldattığımı söyledim telefonda. birde e posta gönderdim başka bir hesabından onun hesabına. bir kadının ağzından yazılmış gibi bir e posta gönderdim. bunun sonucunda eşim tüm çeyiz eşyalarını aldı ve gitti. tazminat davası açmış bana.
mahkemede aldatmadığımı bu durumu kendimin yaptığını mı itiraf edeyim yoksa bu e postayıda bilmiyorum kendisini de aldatmadım mı diyeyim. yardım lütfen.
Ecdadımız boşa dememiş"nikahın şakası olmaz " diye.....
daha hukuki yorum var mı ?
Alıntı:
ramazanki rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Eşiniz kendisi ile yaptığınız o telefon görüşmesine dair tanık sunacak olursa, vedahi kendisini aldattığınızı söylediğiniz o konuşmayı başkalarına dinletti ise, ve dinleyen bu kişileri tanık olarak ve herhangi bir ses kayıt cihazına kaydeti ise, bu ses kaydını mahkemeye delil olarak sunacak olursa kusurlu olursunuz. Kendisi sizden tazminat alabilir. Nafaka alıp alamayacağı ise eşinizin çalışıp çalışmadığı ile çocuk ve ekonomik - sosyal durumunuza göre hakim tarafından belirlenir. Dava açıldıktan sonra hakim tedbir nafakası ödemenize hükmedebilir.
E-posta mesajları tek başlarına etkili olmamakla birlikte, aile mahkemelerinde her türlü bilgi, belgenin kullanılabilirliği hakimin takdirindedir.
Bu anlattıklarınızdan yola çıkarak önerim hemen bir avukat ile görüşün. Profesyonel destek almayacak olursanız kusurlu olup nafaka ve tazminat ödemeye mahkum olabilirsiniz.
Geçmiş olsun..
(Bu arada acizane; bülbülün çektiği dili belası derler)
teşeşkkür ederim. avukat desteği alıcağım.