Cevap: Cep telefon kayıtları lütfen
Hangi numranın hangi numarayı hangi gun saat kacta aradıgı bulunur, İceriği telefonda dinleme yapılmıyorsa bulunmaz.
Konusmayı bulamazlar, bulursa konusmayı habersiz kaydetmek suctur.
Kişisel verilerin kaydedilmesi
MADDE 135. - (1) Hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydeden kimseye altı aydan üç yıla kadar hapis cezası verilir.
(2) Kişilerin siyasî, felsefî veya dinî görüşlerine, ırkî kökenlerine; hukuka aykırı olarak ahlâkî eğilimlerine, cinsel yaşamlarına, sağlık durumlarına veya sendikal bağlantılarına ilişkin bilgileri kişisel veri olarak kaydeden kimse, yukarıdaki fıkra hükmüne göre cezalandırılır.
Kardeşim tüm kayıtlar telekomun elindedir. Türkiyede 5 yıl ABD'de 3 yıl İngilterede ise 1 yıl kayıtlar herhangi bir suçun aydınlatılması için saklı tutuluyor. Savcılıga verdiysen onlar gerekli işlemleri yaparlar.
Borç verdiğiniz meblağ nedir tam olarak ?
Bence telefon gsm firmalarının kayıtlarında o konuşmalar vardır.Savcılık gerek görürse o konuşma metinlerini firmadan alabilir.Ben öyle olduğunu zannediyorum.
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Bence telefon gsm firmalarının kayıtlarında o konuşmalar vardır.Savcılık gerek görürse o konuşma metinlerini firmadan alabilir.Ben öyle olduğunu zannediyorum.
Kardeşim üstte yazılan yorumları okumadan mı yorum yapıyorsun. Yoksa sırf yorum yapmak için mi yorum yapıyorsun...
Borç, alacak iddiası telefon görüşme içeriği ile ispat olunamaz, mutlaka yazılı, imzalı belge gerekir.
Telefon görüşmesinin içeriği yani konuşulanın ne olduğu önceden uslüne göre verilmiş hakim kararı olmadıkça dinlenemez, kayıt edilemez.
Bunu aksini yapan suç işler.
Alıntı:
jitem_13 rumuzlu üyeden alıntı
Kardeşim üstte yazılan yorumları okumadan mı yorum yapıyorsun. Yoksa sırf yorum yapmak için mi yorum yapıyorsun...
Okudum,ne varda üstte yazılanlarda.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Borç, alacak iddiası telefon görüşme içeriği ile ispat olunamaz, mutlaka yazılı, imzalı belge gerekir.
Telefon görüşmesinin içeriği yani konuşulanın ne olduğu önceden uslüne göre verilmiş hakim kararı olmadıkça dinlenemez, kayıt edilemez.
Bunu aksini yapan suç işler.
Bakın burda çok ince bir çizgi var. Bir olaydan dolayı hakim telefon konuşmalarını ya da mesajlaşmalarını telekomdan istedi. En basit örnek olarak herkesin bildiği Münevver karabulut davasında da oldugu gibi mesajların ve konuşmaların dökümanlarının ortaya çıkması gibi... Bu kayıt işlemini sadece Telekomünikasyon şirketleri 5 yıl kaydı kalmak şartıyla yaparlar. Ama başka kişiler yada şahıslar yaparsa o zaman suç olur.... yani bu olayda suç duyurusunda bulunsa dökümanlar çıkar...