-
İşime son verildi
10.04.2010 tarihi ile 6 yıldır çalıştıgım işyerinde işime son verildi. Çıkışım esnasında tazminatımı taksitle ödemek istediler fakat bütün kagıtlara haklarımı aldım şeklinde imza atmamı istediler. ben atmadım.. sadece iş akdi feshi tarafıma bildirilmiştir yazılı bir kagıda imza attım.
1- bu attıgım imza sorun çıkartırmı.?
2-iş kura işveren bildirim yapmamış. Sordum kagıtlarını imzala ondan sonra dediler bunun bir süresi varmı işkur a bildirim ile ilgili işverenin zorunlu oldugu.?
3-tazminatımı 5 taksitte ödemek istiyorlar. zaten işyerinin bu şekilde bir hakkı var zarar da ise dediler.
4-Bir hafta bitti seni arayacagız dediler kimse aramadı. ben aradım biz sana haber verecez dediler.
5-ben tazminatımın tamamını verin o şekilde imza atarım dedim.
Bu durumda nasıl hareket edeyim. İmzayı at parayı verecez diyorlar nasıl hareket edecegimi bilemiyorum bu durumda hiç imza atmadan mahkemeyemi gitmem gerekiyor.?
Tesekkürler.
-
Cevap: İşime son verildi
İş akdiniz hangi sebeple sone erdirildi? "Fazlaya dair tüm haklarım saklıdır" yazarak imza atabilirsiniz. Tazminatınızı 5 taksitle ödenmesi konusu sizin işverenle anlaşmanıza bağlıdır keyfi olarak taksitle ödeyemez..
-
Cevap: İşime son verildi
"sadece iş akdi feshi tarafıma bildirilmiştir yazılı bir kagıda imza attım" demişsiniz bundan bir nüsha aldınız mı?? işvereninizi bölge çalışma müdürlüğüne şikayet edin ve iş mahkemesine iş veren aleyhine dava açın.