Kasko Şirketi, Paramı Göndermeyip Oyalıyor!
İyi akşamlar, ocak ayının 15 inde kaza yapmıştım. Tutanak tutuldu,karşı taraf suçluydu oda kabul etti, fotoğraflar çekildi vs. eksper onay verdi.Araç için masraflar söylendi yine eksper ve şirket bu miktara onay verdi.Araç yapıldı ve faturası Kasko Şirketine gönderildi,Kasko Şirketi Banka İban numaralarını istedi ve herşey yapıldı.
Buraya kadar herşey yolunda, fakat durum şu ki param hala yatmadı. Kasko şirketini aradığımda ise benim söylediğim değil başka bi bankaya yatırdıklarını söylediler.Oysa o bankada hesabım bile yoktu.Aradan 2-3 gün geçince tekrar aradığımda bu sefer farklı bambaşka bir banka ismi söyleyip (yine o bankada hesabım yok) oraya yatırdıklarını söylediler.Bu şekilde 3 banka ismi verdiler ve 3 aydır oyalanıyorum.
Artık telefonlardan bıktım ve söylediklerinden de, hakkımı aramak için nereye başvurabilirim? Artık hukuki yollardan hakkımı arayacağımı belirten bir dilekçe de Kasko Şirketine göndermem gerekirmi?
Teşekkür ediyorum şimdiden.
Cevap: Kasko Şirketi, Paramı Göndermeyip oyalıyor!
Alıntı:
MehmetAcri rumuzlu üyeden alıntı
İyi akşamlar, ocak ayının 15 inde kaza yapmıştım. Tutanak tutuldu,karşı taraf suçluydu oda kabul etti, fotoğraflar çekildi vs. eksper onay verdi.Araç için masraflar söylendi yine eksper ve şirket bu miktara onay verdi.Araç yapıldı ve faturası Kasko Şirketine gönderildi,Kasko Şirketi Banka İban numaralarını istedi ve herşey yapıldı.
Buraya kadar herşey yolunda, fakat durum şu ki param hala yatmadı. Kasko şirketini aradığımda ise benim söylediğim değil başka bi bankaya yatırdıklarını söylediler.Oysa o bankada hesabım bile yoktu.Aradan 2-3 gün geçince tekrar aradığımda bu sefer farklı bambaşka bir banka ismi söyleyip (yine o bankada hesabım yok) oraya yatırdıklarını söylediler.Bu şekilde 3 banka ismi verdiler ve 3 aydır oyalanıyorum.
Artık telefonlardan bıktım ve söylediklerinden de, hakkımı aramak için nereye başvurabilirim? Artık hukuki yollardan hakkımı arayacağımı belirten bir dilekçe de Kasko Şirketine göndermem gerekirmi?
Teşekkür ediyorum şimdiden.
Sayın Mehmet Bey,
Bu da sorun mu?:) Aşağıda söyleyeceklerimi yapın aynı gün ödemezlerse gelin bana yine ödemediler deyin.
Günümüzde malesef birçok sigorta şirketi size oynanan oyunu oynuyor, iş resmiyete döküldüğünde de yok şu belge eksik bu eksik diye kendilerini haklı çıkrmaya çalışıyorlar.
Sigorta şirketinin genel merkezine şert ve kisin ifadelerle bir dilekçe yazın ve hasar bedelinin derhal ve ikinci bir ikaza gerek kalmadan ödenmediği takdirde sulh hukuk mahkemesine bir dilekçe vererek 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 99. maddesi gereği 4.150.00 Dötbinyüzelli TL para cezası ile cezalandırılmalarını isteyeceğinizi bildirin. Derhal ödeyeceklerdir, kuşkunuz olmasın.
Tazminat ve giderlerin ödenmesi:
Madde 99 - Sigortacılar, hak sahibinin kaza veya zarara ilişkin tespit tutanağını veya bilirkişi raporunu, sigortacının merkez veya kuruluşlarından birine ilettiği tarihten itibaren sekiz iş günü içinde zorunlu mali sorumluluk sigortası sınırları içinde kalan miktarları hak sahibine ödemek zorundadırlar. Ödemeyi yapan sigortacı,ödenen miktarın sorumluluk oranlarında paylaşılmasını diğer sigortacılardan yazılı olarak talep eder. Diğer sigortacılar talep tarihinden itibaren sekiz iş günü içinde kendilerine düşen miktarı talepte bulunana öder.
(Değişik: 21/5/1997-4262/4 md.) Bu madde hükmüne uymayan sigortacılar, 108 000 000 lira hafif para cezası ile cezalandırılırlar.
Pazartesi böyle bi dilekçe yollayayım ozaman, çokta sıkılıp bunalmıştım oysaki bunun için :)
Teşekkür ederim, neticeyi yazıp tekrar paylaşacağım.
cevaplayan abimize gerçekten çok tşk ederim.bizi aydınlattı çünkü benimde aynı sorunum var.bende şöyle açıklayayım.zahmet olmazda benim mesajımıda açıklarsanız çok memnun olurum.
benim kaza dosyam 14.04.2010 tarihinde sigortaya ulaşmış.dediklerine göre 19.04.2010 tarihindede pert masasına geçmiş.ne zaman arasam durumu değerlendiriliyor deniyor araç için.ben ne zaman sonuçlanacak diyorum en kısa sürede deniyor.kısa süre 1 yıl sürerse ne olucak diyorum zorunlu yada kanuni bir süresi yok mu diyorum yok diyorlar.
ben şunu öğrenmek istiyorum.14.04.2010 tarihinde sigortaya ulaşan dosya için devlet parayı ödemesi için hangi tarihe kadar sigorta şirketine süre veriyor bu sürede ödeme yapılmazsa ne yapmam gerekir.ve benim aracımın değeri nasıl belirleniyor.eğer ödeme değeri düşük belirlerse ben ne yapabilirim.