Teslim Alınmamış Ürünün İptali
Merhabalar;
07.09.2009 tarihinde bir mobilya firmasından taksitle salon takımı, yemek odası ve yatak odası 9.250 TL. ye aldık. 2011 de evleneceğimiz için ürünlerimizin biz haber verince hazırlanmasını istedik ve yapılan sözleşmede "2 hafta önce arayacaklar" diye not yazıldı.Bugüne kadar taksitlerimizi aksatmadan ödedik ve 4 bin civarında ödemiş olduk. Ödeme gücümüz kısatlandığı ve yemek odasını artık istemediğimiz için 9.250 TL. lik borcun içinden sadece yemek odasını (2.800 TL.) sinin iptalini istedik. Firmanın böyle bir prosedürü olmadığı için iptal edilemezmiş, nereye başvuracaksam başvurabilirmişim...
Kendilerine alışverişimizin hala devam ettiğini diğer taksitlerimizi ödeyeceğimizi, yüzyüze bakacağımızı ürünlerimizinde hazır olmadığı için bu iadenin yapılabileceğini söylediğimde, ürünlerimizin hazır olduğu söylendi... Oysaki biz almadan 2 hafta önce haber verecektik. Onlara göre biz hazırlayın diye haber bile vermişiz.
Kısaca henüz teslim almadığım ürünü iptal etme şansım yokmu? Yardımlarınızı rica ederim?
Cevap: Teslim Alınmamış Ürünün İptali
çok geçmiş olsun. bu yaşadğınız olayın aynısını ben alfemo ile yaşadım. birebir aynısı tam 6 ay gecikti teslimat. iptal istedik kabul etmediler. satıcı ile kanlı bıçaklı olacaktık neredeyse.
evlendik bomboş eve girdik. 2 ay öyle oturduk. eşten dosttan bir iki koltuk halı vs ayarlayarak tek bir odayı kullandık iki ay. hayatımızın en güzel günlerini zehir ettiler.
gerçekten çok zor ve insanın sinirlerini alt üst eden bir olay. senetleri geri vermezler, ürünü onca gecikmeye rağmen teslim etmedikleri halde, senetler gecikince mahkemeye vermekle tehdit ederler. .
ama şimdi yasalar bu gibi durumlarda alıcıların çok lehine. bence hiç zaman kaybetmeden yasal prosedürü başlatın. süründürün. böyle ahlaksız satıcıların piyasadan silinmesi lazım.
tekrar geçmiş olsun
Cevap: Teslim Alınmamış Ürünün İptali
Offf of, bende böyle evlenmeyi düşünüyordum. Mağdur olmamak için neler yapmalıyız?