Eksik pirim kıdem tazminatı
selamlar12-02-1983 doğumluyum 1994 yılında işe başladım fakat işyerim 1999-12. ay da sigorta girisimi yapmıs 2009 yılı 5. aya kadar çalıstım tazmınatlı çıkış yaptılar-işyerim kapandı-tazmınatım ödenmedi ihtar çekmek istedim sahsın adresıne ulaşamıyorum -sorum su dava açmak isti yorum kıdem tazmınatım için ayrıce geriye dönük sigortasız çalıstırıldıgım günler için (şahitlerim ve belgeler var işe o tarihte girdiğime dair i)dava açabilirmiyim kişinin adresini nasıl bulurum -işyerinin kapanması haklarımı öldürürmü-
Cevap: Eksik pirim kıdem tazmınatı
lütfen soruma 1 cevap yazarmısınız
İşyerinizin kapanması haklarınızı ortadan kaldırmaz elbette ama dava açıp kazansanız da tazminatlarınızı alabileceğiniz bir işyeriniz olmadığından alma şansınız olmayacak.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İşyerinizin kapanması haklarınızı ortadan kaldırmaz elbette ama dava açıp kazansanız da tazminatlarınızı alabileceğiniz bir işyeriniz olmadığından alma şansınız olmayacak.
işyerim sahsa ait eczane idi bu hakkımı öldürürmü-birde dava için nekadar bir zaman kısıtlaması var acaba (kaç yıl geçerse haklarımı kaydederim) erdoğan bey
Alıntı:
beyza20 rumuzlu üyeden alıntı
işyerim sahsa ait eczane idi bu hakkımı öldürürmü-birde dava için nekadar bir zaman kısıtlaması var acaba (kaç yıl geçerse haklarımı kaydederim) erdoğan bey
lutfen cevaplarmısınız
İşyeriniz eczane olduğu için şansınız ve avantajınız var. Eczanenin kapanmış olması eczacının şahsen mesul olduğu bu borcu ortadan kaldırmaz. Şahsın ikamet adresini vergi dairesinden, eczacılık odasından ve mernis kaydından v.s. tespit edebilmek mümkündür. Davanızı kapanan adres üzerinden açabilirsiniz. Mahkemeye dilekçe ile müracaat edip mernis adresine tebligat çıkarılmasını ayrıca vergi dairesinden, eczacılık odasından SGK'dan adreslerinin sorulmasını, adresinin polis marifeti ile araştırılmasını isteyebilirsiniz.