Cevap: Miras payının satışı
dilanilcan @
izaleyi şuu davası falan açmayın, mümkünse adliyeye avukata bu işi yansıtmadan çözmeye çalışın bende aynı sorunları yaşayan birisi olarak bunu size tavsiye ediyorum
izaleyi şuu davası açarsanız 80 binliralık eviniz mahkemede 30-40 bin liraya satılır, zarar edersizin ayrıca avukatlar zaten sizin anlaşmanızı istemezler aynı durum başımda çünki neden derseniz avukatların işi ekmeyiğide bu yüzden siz anlaşmazsanız onlar mahkemeler sürdüğü müddetce sizlerden para talep edeceklerdir. şimdi bana kızacaklar ama ben bunları yaşıyorum, benim mirascıları birileri kandırmış ve mahkemeye gitmişler onların avukatı ise sakın anlaşmayın ben söke söke alırım demiş karşı taraf cahil avukatlarının ve onun bunun sözü ile hareket ediyorlar, elimde bir çok belge var söke söke almak nedir göreceksiniz dedim. ve belgeleri mahkemeye sundum, bana avukatları ne dese iyi daha bunun temyizi var bilmemnesi var sen çok sürünürsün mahkeme kapılarında diyor, bende vaktim bol gider gelirim dedim, hal böyle sizde iyi düşünün derim
merhabalar sizin durumunuz da Medeni Kanunun m. 677/2nin uygulama olanağı olabileceğini düşünüyorum. yani üçüncü kişiyle miras payının devrine ilişkin bir sözleşme yapmanız olanağını var. Ancak Sözleşmenin şeklinin noterlikçe düzenleme şeklinde olması gereklidir. devralan ve devredenin ortaklığa katılımına ilişkin bahsettiğim fıkranın ikinci cümlesinde yazmaktadır.
Adaşım avukatlara içindekini dökmek için yazmış, beş yıl önce açılmış konuyu hortlatmış. Hepimizi katmış ama canı sağolsun.
Arkadaş da izalei şuyu görünce atlamış zaten :)
Alıntı:
Engin_Er rumuzlu üyeden alıntı
siz anlaşmazsanız onlar mahkemeler sürdüğü müddetce sizlerden para talep edeceklerdir.
Vekalet ücreti daha dava açılmadan, ya da derdest davaya vekaletname ibraz edilmeden belirlenmiş bir rakamdır.
Dava sürdükçe avukatların müvekkillerinden para talep etmeye devam edeceği kanısı külliyen asılsızdır.
Avukat için DE davanın sürüncemede kalması, bir türlü bitmemesi EN BÜYÜK SIKINTIDIR.
Sürecin uzaması arada masraf yapmayı gerektirir ki bu dava masarfıdır, avukatın cebine giren bir para değildir.
Avukatın kazancı kadar sorgulanan başka bir meslek kazancı da herhalde yoktur.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Adaşım avukatlara içindekini dökmek için yazmış, beş yıl önce açılmış konuyu hortlatmış. Hepimizi katmış ama canı sağolsun.
öncelikle özür dilerim. eski bir konu olduğunu szin mesajınızı gördükten sonra fark ettim.
sayın
Av.İlknur Sezgin Temel
mesajınızda, "Avukatın kazancı kadar sorgulanan başka bir meslek kazancı da herhalde yoktur." yazmışsınız, beni yanlış anlamışsınız,
bende esnaflık yaptım ben hayatım boyunca kimsenin kazancını sorgulamadım, sorgulamamda herkesin kazancı kendisinedir beni kesinlikle ilgilendirmez. başkaları sorguluyorsada bu beni hiç ilgilendirmez. nitekim bu tip kişilerde yok değil, hemen kabaca hesap yaparlar, hiç düşünmezlerki bu adam kaç para vergi veriyor kaç para kira veriyor ne yiyip ne içiyor açmı tokmu diye sormazlar ama basit hesaplar yapmayı çok iyi bilirler.
Alıntı:
Engin_Er rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle özür dilerim. eski bir konu olduğunu szin mesajınızı gördükten sonra fark ettim.
sayın
Av.İlknur Sezgin Temel
mesajınızda, "Avukatın kazancı kadar sorgulanan başka bir meslek kazancı da herhalde yoktur." yazmışsınız, beni yanlış anlamışsınız,
bende esnaflık yaptım ben hayatım boyunca kimsenin kazancını sorgulamadım, sorgulamamda herkesin kazancı kendisinedir beni kesinlikle ilgilendirmez. başkaları sorguluyorsada bu beni hiç ilgilendirmez. nitekim bu tip kişilerde yok değil, hemen kabaca hesap yaparlar, hiç düşünmezlerki bu adam kaç para vergi veriyor kaç para kira veriyor ne yiyip ne içiyor açmı tokmu diye sormazlar ama basit hesaplar yapmayı çok iyi bilirler.
Bizi anladığınız için teşekkür ederim.
Gerçekten de böyle. Esnaftan vergi konusunda farkımız var yalnız. Henüz elimize geçmemiş olan / geçeceği de meçhul olan bir kazancın dahi vergisini veriyoruz.
Hele CMK sistemi tam bir fiyasko. Bütün masrafları cepten verdiğimiz, tarifenin yarısına yıllarca süren bir dava aldığımız yetmiyormuş gibi gelir vergisini / stopajını, KDV'sini ödediğimiz bir dava var ama vekalet ücretini 6 ay sonra cepten yaptığımız masrafları dahi karşılamayacak düzeyde ödüyorlar. Ve ne yazık ki CMK görevlendirmesiyle vekili olduğumuz müvekkiller kendilerine Baro tarafından atanmış meslektaşlarımı en çok kullanan, 7/24 arama / soru sorma hakkını kendinde gören, tüm akrabalarının / komşularının hukuki sorunlarını da çözmek zorundaymışsınız gibi hisseden müvekkiller oluyor. Genellikle de hukuku bizden iyi bildiklerinden, ve ne hikmetse hep yüksek mevkilerde tanıdıkları, akrabaları bulunduğundan yaptığımız hiçbir işlem onları memnun etmiyor, her işlemimiz sorgulanıyor.