Eski ev sahibim ile sorun yaşıyorum
Öncelikle merhabalar! 01.03.2010 tarihinde kontrat sürem bitti. Ev sahibime bu süreden 1.5 ay önce evden çıkacağımı bildirdim. Kontratta yazılı bildirmem gerektiğine dair bir madde yoktu, zaten kontrat süremde dolmuştu. Kontrat bitiminde evi boşalttım fakat ev sahibim anahtarı benden almadı, depozitimi vermedi. Telefonlarımı açmıyor, defalarca randevulaştık ama gelmedi telefonlarımı açmadı.Başka numaradan arayınca ulaştık. Ay başında benden on gün süre istemişti, 10 nisan 2010 tarihinde ödeyeceğini söylemişti fakat o tarih geldiğinde de telefonuna güç bela ulaştım ve ödemeyeceğini, istersem dava edebileceğimi söyledi. Bu arada evde herhangi bir hasar yok zaten ev sahibi evi henüz görmedi, kira yada aidat borcumda yok, bunları belgelerle ispatlayabiliyorum. Önümüzdeki günlerde ihtarname göndereceğim. Size sorum şu; ev sahibimden her şeyi bekliyorum, bize tehditler bile savurdu. Eve çilingirle girip hasar vermesinden ve bundan beni sorumlu tutmasından korkuyorum. Çünkü dediğim gibi anahtarı tüm girişimlerime rağmen teslim almadı ve evi görmedi. Anahtarı teslim etme çabamı ıspatlayan maillerimde var. Böyle bir duruma maruz kalmamak için ne gibi önlemler alabilirim? Evin fotoğraflarını çekip tarih içersin diye arkadaşıma mail attım ama buda bir şey ıspatlamaz diye düşündüm. Sonuçta fotoğrafı önce çekip sonra zarar verdiğimi iddia edebilir. Bir de ev sahibim yurt dişında yaşıyor, türkiyeye ayda bir kaç gün geliyor bu davayı etkiler mi? Kontrata adres yazmamış, türkiyede ki ofis adresi iş görür mü? yok sa tc kimlik no sundan adrese ulaşılır mı? Cevaplayabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler!
Cevap: eski ev sahibim ile sorun yaşıyorum
Çok özür diliyorum kontrat sürem 1.03.2010 tarihinde değil, 1.04.2010 tarihinde sona erdi.
Cevap: Eski ev sahibim ile sorun yaşıyorum
6570 sayılı kanunun 11. maddesi aynen şu şekildedir. Madde 11 - Kiracı kira müddetinin bitmesinden en az on beş gün evvel mecuru tahliye edeceğini yazı ile bildirmediği takdirde sözleşme aynı şartlarla bir yıl uzatılmış sayılır.