Sağlıksız ortamda çalışıyorum
slmlar cvplar için şimdiden teşekkürler...benim 2 sorum olacak 1. si 7 yıldır bir matbaada çalışıyorum primlerim asgari ücretten gösterildi bugüne dek fakat ben daha yüksek ücret alıyorum.ekonomik krizle beraber ücretimden epey bi miktar azaldı ve ben tazminatımı hemde elden aldığım ücret üzerinden almak için ne yapabilirim....elimde her ay maaşımı verirken kendi el yazsıyla yazdığı o aya ait avanslar ve net ücretimin yazıldığı kağıtlar var ayrıca işyerinden şahit göstererek alabilirmiyim tazminatımı? 2. sorum ise ben matbaacıyım ve çalıştığım ortamda tedbir alınmadığından dolayı sağlığı tehdit eder durumda defalarca uyarmama rağmen bir havalandırma bile takılmadı ve eminim insanları etkiliyor bu yönde dava açabilirmiyim ne tür bir yol izlemeliyim..? yardımlarınız için teşekkürler...
Cevap: sağlıksız ortamda çalışıyorum....
Elinizde imzalı,mühürlü alınan ücretleri belirleyen kağıtlar varsa ispat niteliği taşıyan,ayrıca iş yerinden şahitte gösterebilirseniz,iş mahkemesine dava açabilirsiniz.Ayrıca havalandırma konusunda il çevre müdürlüğüne müracaat edersiniz.Bir avukattan yardım alırsanız iyi olur.
cvp için teşekkürler elimde sadece kendi el yazısıyla her ay yazdığı ve üzerinde gerçek aldığım ücret vs. yazan kağıt var bu kanıt olamazmı?
ayrıca şahitte gösterebilirim işyerinden ancak kağıtlar kendi yazsı olmasına rağmen imza yok:(
Alıntı:
sawage rumuzlu üyeden alıntı
ayrıca şahitte gösterebilirim işyerinden ancak kağıtlar kendi yazsı olmasına rağmen imza yok:(
Kendi yazısı olması yeterli olması gerekir.Hukuki yardımla işi çözersiniz.Hklarınızı yedirmeyin.Kolay gelsin.
çok sağolun büyük yardımınız oldu manevi olarak:)
İş kanunu madde 24/I a bendi gereğince iş akdinizi sağlık koşullarına dayanarak tek taraflı feshedebilirsiniz. Hem bu nedenle hem de maaşınızla ilgili hususta elinizdeki kağıtlarla ve şahitlerle İş Mahkemesi'nde dava açabilirsiniz. Bu arada bağlı bulunduğunuz Bölge Çalışma Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na şikayet dilekçesi verebilirisniz.
son bir soru şahitler ve elimde onun yazdığı kağıtlarla her iki konudada kazanma yüzdem nedir ? tüm cvplar için ty.