Ödenmeyen senet ve hapis cezası
Merhabalar degerlı avukatlarımız, Benım sorunum su; 2009 agustos son odeme tarıhlı, 6000 tl tutarında senedım vardı. Senede 4000 tl lık bi odeme yaptım fakat gerı kalan 2000 tl yı odeyemedım. Senet ısleme konuldu ve faızıle bırlıkte 3000 tl yı buldu.. 500 tl lık bı odeme daha yaptım suan borcum 2550 tl. Avukat benı mahkemeye vermıs ve hakkımda hapıs cezası ıstenıyo 400 tl lık maasıma el koymasını ıstedım fakat senet sahıbı ıllede hapıs cesazı almamı ve tum orcumu odedıgım takdırde yıne benım hapısle cezalandırılacagımı soyluyo. Boyle bı durumla karsılastım. Tum borcumu odesem yıne hapıs cezası alırmıyım? Hapıs cezası alırsam erteleme yada kefalete cevırebılırmıyım? sımdıden cok tesskkurler ıyı calısmalar
Cevap: Ödenmeyen senet ve hapis cezası
Bu nasıl bi yazı yazmaktır böyle? yazarken özenmediğiniz soruya biz özene bezene nasıl cevap vereceğiz?
Ozurdılerım avukat bey, ozetle; odemedıgım senet yuzunden mahkemeye verıldım. Hapıs cezası alırmıyım?
Özür dilerim avukat bey, özetle ödemediğim senet yüzünden mahkemeye verildim. Hapis cezası alırmıyım?
İcra dosyasına gidip ödeme taahhüdünde bulunduysanız ve ödemediyseniz alabilirsiniz.
İcra dosyasına gıttım, odeme taahhudundede bulundum, maasıma el konulması ıle ılgılı yazıda verdım, ama alacaklı yınede vazgecmıyor. Davasını gerı cekmıyor.