Merhaba,
Şubat 2009 Ayında toki den doğrudan satış yöntemiyle 146 m lik dairelerden satın aldım. daireyi Nisan ayında teslim alıp Haziran ayında yerleştim ve ekstra çıkan masraflardan dolayı Temmuz ayında daireyi resmi olarak banka aracılığıyla sattım. site yönetimi adı altında çalışan boğaziçi site yönetimi aidat ve avans ücretleri adı altında 26.10.2009 tarihinde beni icraya vermiş. borç ihbarı benden evi devir alan kişi ulaştıktan sonra evi alan kişi bankadan aldığı sözleşmeyi site yönetimine götürüp ağustos ayı öncesindeki borçlardan muaf ağustos ayı ve sonrasındaki borçları ödemesini gerçekleştirmiş. site yönetimi ise belirttiğim tarihte Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim ayı aidatları ve avans için beni icraya vermiş durumda. beni icraya vermesi gereken aylar Mayıs, Haziran ve Temmuz olması gerekir.
1. bu konuda yapabileceğim birşey var mı?
2. Banka bize hangi yönetimin atandığına dair bir bilgi vermedi,
3. ben site yönetimine 12.11.2009 tarihinde evi sattığıma dair yazı verdim ve adıma icra vs yapılan işlemlerin durdurulması talebinde bulundum fakat bu yazıya bu güne kadar herhangi bir cevap verilmedi.
4. Banka ile aramızda yapılan sözleşmede mutabıklaşma usulu ile bir sözleşme yapılmadı tamamen bankanın yaptığı sözleşmeye imza atmak zorunda kaldık.
5. Site yönetimi benden fazla alacak talep etmekle usulsüz bir işlem yani sahtekarlık yapmış olmuyor mu?
6. bana borçlar sadece sms yolu ile ihbar edilmiştir. kesinlikle hiç bir borç için herhangi bir imza alınmamıştır.
belirttiğim hususlar çerçevesinde hangi yolu izlemem gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla,
Ramazan DERS