Amcam, dedemden kalan arsa ve evden hak vermekte, diğer amcalarım ve biz yeğenlerine zorluk çıkarıyor
Dedem ve babaannem 35 yıl önce, halam 30 yıl önce, babam 6 yıl önce vefat ettiler. 3 amcam, 2 halam, annem ve biz 6 kardeşle birlikte diğer vefat eden halamın çocukları ile birlikte 9 torun hayattayız.
Dedemden kalan taşınmazlardan sadece biri paylaşılmamış tapuda amca-hala.... babam da vefat ettiği için bizede hisse düştüğü görülüyor. 2 Bin metrekare olan bu arsa üzerinde meyve bahçesi, 1 dubleks ev 1 müstakil ev bulunmakta. Dedem vefat ettkten sonra Büyük amcam dubleks olan eve yerleşmiş daha sonra evlendirdiği oğunuda
diğer eve. En az 25 yıldır büyük amcam o arsa ve üzerindeki taşınmazları kullanıyor yani.
1 hafta kadar önce küçük amcam, büyük amcama bu taşınmazlardan kendisine ve biz yeğenlerine düşen hisseyi satmak istediğini
söylemiş hatta --yıllardan beri sen oturuyorsun sen satın al bana ve mahmut abimin çocuklarına payımızı nakit olarak ver-- demiş ancak Amcam ve oğlu küçük amcamın üzerine yürüyüp darp etmişler.
Küçük amcam biz yeğenlerini teker teker arayıp --orada sizinde hakkınız var mahkemeye verip haklarımızı alalım
zaten babanız vefat edene kadar da babanızın parasını yiyip sizleri madur etti artık yeter-- dedi.
Biz zaten anne ve babamın arasını bozmakta en büyük etken olan büyük amcamızla görüşmüyoruz.
Kısaca: Biz zaten her halükar da, bu taşınmazları paylaşımda zorluk çıkartıldığı için, mahkemeye başvurma hakkımız var.
Şuan da kardeşler olarak hepimiz işlerimiz nedeniyle farklı şehirlerdeyiz ve yaz tatilinde bu sorunu halledeceğiz,
Avukatımızı da tutacağız,
Ancak ben 34 yaşıma geldim babamın 1 lokması boğazımdan geçmedi desem yeridir daha çok babamın kazanımlarından büyük amcam ve çocukları faydalanmıştır ve hayatına giren kadınlar -- artık yeter herşeyin bir bedeli
olmalı, amcam ve oğulları bizim haklarımızı nasıl fütursuzca harcadılarsa şimdi de dedemden bizede hisse düşen
taşınmazların satışa çıkarılması hatta 25 yıldır ikamet ettikleri dubleks ve müstakil evde ikamet ettiklerinden bunlarında bize kira bedellerinin faiziyle ödenmesini istiyorum.
Bu taşınmazların kira bedellerini geriye dönük amcam ve oğlunun biz mirasçılara ödenmesi gibi bir durum varmıdır,
varsa hiç düşünmeden bu taşınmazların kira bedellerini de onlardan talep etmek istiyorum.
Kusura bakmayın konuma uygun arama yaptım ama bulamadım, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Cevap: Amcam, dedemden kalan arsa ve evden hak vermekte, diğer amcalarım ve biz yeğenlerine zorluk çıkarıyor
sorumun cevabını siteden buldum.