Cevap: Öğrencim Beni Darp Etti
Büyük geçmiş olsun sayın hocam. O okulda ücretli öğretmen olduğunuzu düşünüyorum. Çünkü kadrolu bir öğretmene bunu yapması çok daha zordur. Kadrolu iseniz alacağı ceza artabilir.
Kesinlikle uzlaşmayın ve davayı sonuna kadar sürdürün. Öğrenci 20 yaşında olduğuna göre tam cezai ehliyete sahiptir. Sabıkasız olduğu bilgisini nereden aldınız?
Alacağı cezayı dosyanız görülmeden önceden kestirmek zordur ancak her halükarda hapis cezası alacaktır. Paraya çevrilebilir veya hükmün açıklanması geri bırakılabilir. Psikoloğa görünün ve onun da belgesini dosyaya koyun. Maddi manevi tazminat davası da açabilirsiniz.
Ne yaptıda onu şikayet ettiniz,eğer çok fena bir şey değilse bence en güzeli,öğrencinin özür dilemesi sizin de onu afetmeniz.İşi uzatmaya gerek yok,o da uzaklaştırmayı sizin yüzünüzden aldığınızı düşünüyor.Tabiki öğrencinin yaptığının savunulacak bir tarafı yok.Ancak sizinde faydanıza olan büyüklük yapıp afetmek.
Teşekkür ederim. Kadroluyum ve bu saldırıyı görevimle ilgili bir konudan dolayı bana yaptı. Bu durum, cezayı etkiler mi? Uzlamaşasam da hükmün açıklanması geri bırakılabilir mi?
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Ne yaptıda onu şikayet ettiniz,eğer çok fena bir şey değilse bence en güzeli,öğrencinin özür dilemesi sizin de onu afetmeniz.İşi uzatmaya gerek yok,o da uzaklaştırmayı sizin yüzünüzden aldığınızı düşünüyor.Tabiki öğrencinin yaptığının savunulacak bir tarafı yok.Ancak sizinde faydanıza olan büyüklük yapıp afetmek.
Sayın Feyyar,
Özür dilenerek kapatılacak bir konu mu bu Allahaşkına! Öğrenci önce gelip öğretmenler odasında bütün öğretmenlerin içinde hocamızı tehdit ediyor arkasından ders çıkışında tüm öğrenci ve öğretmenlerin gözü önünde kafa atarak darp ediyor. Öğretmenin dayak yemiş biri olarak bundan sonra öğrenci ve öğretmenlerin önünde psikolojisini bir düşünün.
Öğretmenimiz tüm hukuki yolları sonuna kadar kullanmalıdır.
Alıntı:
okunmaz rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim. Kadroluyum ve bu saldırıyı görevimle ilgili bir konudan dolayı bana yaptı. Bu durum, cezayı etkiler mi? Uzlamaşasam da hükmün açıklanması geri bırakılabilir mi?
Evet hocam 86/2-c maddesi uyarınca cezayı arttırıcı haldir. Ceza eğer bu maddeden verilirse alt sınır 2 yıldır. Uzlaşmasanız da hükmün açıklanması geri bırakılabilir. Diğer taraftan idari yönden de peşini bırakmayın. Kesin bunun öğrencilikle ilişiğini!!!
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Feyyar,
Özür dilenerek kapatılacak bir konu mu bu Allahaşkına! Öğrenci önce gelip öğretmenler odasında bütün öğretmenlerin içinde hocamızı tehdit ediyor arkasından ders çıkışında tüm öğrenci ve öğretmenlerin gözü önünde kafa atarak darp ediyor. Öğretmenin dayak yemiş biri olarak bundan sonra öğrenci ve öğretmenlerin önünde psikolojisini bir düşünün.
Öğretmenimiz tüm hukuki yolları sonuna kadar kullanmalıdır.
Haklısınız efendim,söylediklerinize katılıyorum.Öğretmenimiz hukuki yolları sonuna kadar kullansın,ancak bende iş uzamasın daha kötü olaylara sebebiyet verilmesin babında söylemiştim.Evet bende kavgalı bir lisede okuduğum için,açık söylim saygıdeğer öğretmenimizin değilde,ama öğrencimizin pisikolojisini anlıyorum.Çok haksız,suç işledi,sinirinin kurbanı oldu.Onun için dedim öğretmeni bir büyüklük yapsın diye.Zaten oda yapmayacak,kesilsin öğrencilikle ilişkisi.
Hocam geçmiş olsun öncelikle haksız fiillerde mağdur üzerinde basit tıbbi müdaheller ile giderilebilecek ölçüde hafif olması durumunda fail mağdurun şikayeti üzerine ceza alır,yani şikeyete bağlı olan bir durumdur.Darp olayının hastane roporlarıyla ve tanıklar ile ispat olunması önemlidir.Bu durumda şiyatiniz üzere hakim faile hapis cezası veya adli para cezasına hükmedilebilir.Maddi tazminatta hastane masraflarını talep edebilirsiniz.Manevi tazminat olayında ise darp olayının kişilik değerlerinizde iradeniz dışında meydana gelen eksilmenin giderilmesi ve telafi edilmesi amacıyla verilir.Buda toplum içindeki konumunuz ile gerekli doktor rapolarıyla tespit olunabilir
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Öğrencim o kadar terbiyesiz ve ailesi de o kadar sorumsuz ki davadan vazgeçmeme imkan yok. Olayın hemen ardından siz büyüklük yapıp affedin, öğrenci okuldan atılsın, dava açılmasın diye araya hatırı sayılır kişiler girmeye başladı. Ama ben kesinlikle vazgeçmeyeceğim. Fakat öğrencinin ailesi çirkeflik yapabilecek karaktere sahip. Yani tehditl edileceğimi tahmin ediyorum. Ayrıca emniyetteki ifadede de bundan sonra başıma gelecek her türlü olumsuz durumdan o öğrencinin sorumlu olduğunu yazdırdım. Eğer bundan sonra davadan vazgeçmem için öğrenci, ailesi veya akrabalarından tehdit gelirse yapacağım ilk iş ne olsun?
Gerçekten zor bir bölgede çalışıyorum ve davada kararlı olmak da büyük cesaret istiyor. Ne demek istediğimi siz daha iyi anlamışsınızdır.
Alıntı:
okunmaz rumuzlu üyeden alıntı
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Öğrencim o kadar terbiyesiz ve ailesi de o kadar sorumsuz ki davadan vazgeçmeme imkan yok. Olayın hemen ardından siz büyüklük yapıp affedin, öğrenci okuldan atılsın, dava açılmasın diye araya hatırı sayılır kişiler girmeye başladı. Ama ben kesinlikle vazgeçmeyeceğim. Fakat öğrencinin ailesi çirkeflik yapabilecek karaktere sahip. Yani tehditl edileceğimi tahmin ediyorum. Ayrıca emniyetteki ifadede de bundan sonra başıma gelecek her türlü olumsuz durumdan o öğrencinin sorumlu olduğunu yazdırdım. Eğer bundan sonra davadan vazgeçmem için öğrenci, ailesi veya akrabalarından tehdit gelirse yapacağım ilk iş ne olsun?
Gerçekten zor bir bölgede çalışıyorum ve davada kararlı olmam da büyük cesaret istiyorum. Ne demek istediğimi siz daha iyi anlamışsınızdır.
Hocam çok çok geçmiş olsun,ben sizi çok iyi anlıyorum.Yukarıda anlatmaya çalıştım.Tam ayrıntılı değil ama anladınız heralde,affedin derken bu son yazınız yoktu.İşin uzamasını arzu etmediğim için demiştim.Tekrar geçmiş olsun.