İnternetten vatandaşlık bilgilerimin çıkması ve güvenlik sorunu
merhabalar.bugün yaptığım araştırmamda intenette devletin resmi sitelerinde vergi no ,kimlik no,adres vb.bilgilerimin kolaylıkla öğrenilebileceğimi gördüm.internet üzerinden aramalarda çıkmamam için ne tür bir yol izlemeliyim.cevaplarınız çok değerli benim için.şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: internetten vatandaşlık bilgilerimin çıkması ve güvenlik sorunu
Hangi sitelerde olduğunuda yazarsanız, konuyu değerlendirme şansımız olabilir:ok
devletin resmi sitelerinde.meslea /intvd.gib.gov.tr ve tckimlik.nvi.gov.tr siteler de ana adı,baba adı ve bir kaç kolay soru sonucunda bilgilerim çıkıyor.bunların çıkmaması için ne yapmam gerekiyor?özellikle vergi no için.vergi dairesine mi gitmeliyim?
Alıntı:
semihyldrm rumuzlu üyeden alıntı
devletin resmi sitelerinde.meslea /intvd.gib.gov.tr ve tckimlik.nvi.gov.tr siteler de ana adı,baba adı ve bir kaç kolay soru sonucunda bilgilerim çıkıyor.bunların çıkmaması için ne yapmam gerekiyor?özellikle vergi no için.vergi dairesine mi gitmeliyim?
Birkaç kolay soru dediğiniz size ait olan bilgiler sanırım.Halince size kolay geliyor.Aile sıra no,cilt no,kütük no gibi sorular var.Eğer ezberlemediyseniz,kimliğiniz yanınızda olması lazım.Ne olabilir mesala,neyden korkuyorsunuz.Farz edelim ben sizin kimlik numaranızı biliyorum,ne yapabilirim ki.Yapsam bile hemen ortaya çıkar.Teknoloji gelişmiş.
tc nosunda haklısınız.fakat vergi nosu çok kolay.önemli olan belirli kişilerin benim yaşımı öğrenmemesi.bana isminizi ve baba adınızı verseniz,vergi no sorgulamada en fazla 30doğum yılı tarihi deneyerk hem bilgilerinize ulaşır,hemde yaşınızı açığa çıkartırım.lütfen yardımcı olun,ne yapmam gerek?
Sizin demek istediğiniz,ben biryerlere dilekçeyle başvuriyim,benim bilgilerimi internet ortamında güncellemeyin diye.Bulunduğunuz ilin maliye binasına başvuru yap,olmadı maliye bakanlığına dilekçeyle başvur veya nebilim fax çek.Benim aklıma gelen yöntemler bunlar.