Cevap: yaralamalı trafik kazası (yardımcı olursanız sevinirim)
Alıntı:
akutlucan rumuzlu üyeden alıntı
11 nisan pazar gunu cadde uzerinde kız kardesimle motorla giderken talihi yoldan cıkan bir arac bize carptı trafik tutanagında 6/8 suclu cıkdı arac kardesimin kaval kemigi 2 yerinden kırıldı ve 5 ay alcıda kalıcak benim omzum ve sag dizimde hasar oldugu icin 15 gun raporluyum fakat trafik sigortası bunları karsılamadıgını soledi ve kardesim surekli ozel ambulansla hastaneye gidip gelicek biz ilk polisler gelip bize sordugunda davacı olmadıgımızı soledik cunku bu masrafları karsılıcaklarını solemisti arkadaslar fakat 3 gun olmasına rahmen suan kimseden ses yok biz bu olay icin neler yapablirz hakkımızı nasıl arayabiliriz yardımcı olursanız cok sevinirim.
Büyük geçmiş olsun. Olayda kardeşinizin ayak kemikleri kırılıyor, sizin de benzeri durumunuz var ve şikayetçi olmuyorsunuz. Affedilir bir hata değil. Derhal savcılığa giderek şikayetçi olduğunuzu, karşı tarafın verdiği sözleri yerine getirmediğini bildirin. Karşı tarafın trafik sigortası maddi ve bedeni zararlarınızı karşılamak zorundadır. Ne gerekçe ile karşılamyor? Gerekirse avukat tutarak bu konunun takibini sağlayın. Karşı tarafa maddi, manevi tazminat davası da açabilirsiniz.
Cevap: yaralamalı trafik kazası (yardımcı olursanız sevinirim)
sole solıyım size kaza anında mesela kardesimin gozlugu kırıldı ondan sonra kaval kemigi oldugu icin normal gidemiyor eve getirdigimizde mesela ozel ambulans tutup getrdik ondan sonra benim motorumda canta vardı kafamızda kasklarıız vardı onlar kırıldı trafik sigortası bunları karsılamıycagını sadece hastane masrafını ve motorun yapımını karsılıcagını soledi benim calısmadıgım ve kardesimin calısmadıgı gunlerıde karsılamıyrlarmıs 30dk once gorusduk yapı kredi sigortadan bunlar solendi ben bunun icin tazminat davası acmam gerekiyor sanırım ?
Cevap: Yaralamalı trafik kazası
Bir motositlet sürücüsü olarak gözlük ve kaskların motosikletin ayrılmaz bir parçası olduğu görüşünü ve bunların da sigorta kapsamına girdiğini düşünüyorum. Poliçede bu konuda bir ayrıntı yoksa bu ekipmanların da ödenmesi gerekir.
Otomobil olsaydı emniyet kemeri ile airbag lere gelen hasar ödenmeyecek miydi poliçede ayrıntı yok diye?
Geçmiş olsun.Kaza tespit tutanağına suç oranları yazılmıyor benim bildiğim.8/6 8/2 gibi uygulama kalmış olması lazım.İhlal maddeleri yazması lazım.Suç oranı bilirkişi raporunda belli olması lazım diye biliyorum.Anlaşma olmadığı taktirde zararlarınız kusur oranına göre Hakim taktiryle karşı taraftan alınır.
Merhabalar arkadaşım 10.07.2006 tarihinde tahli yoldan karşıdan karşıya yaya olarak geçmeye çalışırken bir araç çarpmış ve sol bacağı kırılmış.Bu kırığa tıp dilinde femeur kırığı diyorlar ciddi bir ameliyat geçirip bacağına pilatin takıldı ve 10 ay yatağından kalkamadı.çalışma derecesi yarı yarıya düştü ve karşı taraftan şikayetci oldu. Tekrar keşif yapıldı bilirkişi raporları ve hakim arkadaşımı haklı buldu Akdeniz adli tıpa sevk etti .Akdeniz adli tıp incelemeleri sonucunda (%4 çalışamaz) Raporu verdi mahkemede karşı taraf bu rapora itiraz etti.Hakim arkadaşı İstanbul adli tıpa sevk etti İstanbul adli tıp incelemeleri sonucunda (kalıcı bir iz yoktur 9 ayda iyileşebilir ) raporu verdi ve dosya son olarak Ankaraya gitti ve şöyle bir sonuçla karşılaşmış. Yayayı %85 karşıtarafıda %15 oranında suçladılar ve mahkemeyi kaybetti. Avukatı bu karara itiraz etti ve temyize gönderdi bu zaman sarfında karşı tarafın avukatı arkadaşımı icraya vermiş bu durumda arkadaşım ne yapmalı?