Banka borcumu ödedim ancak
Bir bankaya olan faizi ile birlikte tüm borcumu ödedim... banka görevlisi avukatlık bürosunu aradı ve bana 74 TL avukatlık ücreti borcumun kaldığını bunu ödediğim zaman avukatın bana "borcu yoktur" kağıdı vereceğini söyledi... ardından avukatlık bürosuna gittim, oradaki görevli dosyamı açıp yanlış anlama olduğunu borcumun 74 değil 174 olduğunu söyledi. ardından hemen 174 TL ödedim. kağıdı verin dedim, önce söyledikleri (saat 16.00 civarı idi) bugün yetişmeyeceğini, icra müdürlüğündeki müdürlerin daire dışında olduklarını söyledi. kendim kalktım icra müdürlüğüne gittim. benim dosyama bakan müdür ordaydı ve bana avukatlık bürosunun icra kaldırma talep yazısını getirdiğimde gerekli işlemin bugün yapılabileceğini söyledi. tekrar büroya gittim. busefer aldığım cevap daha ilginçti. bunun için avukatın imzasının gerekli olduğunu söylediler. tamam o zaman yarına hazır olurmu dedim tamam dediler. akşam bürodan aradılar ve hesaplamanın yanlış yapıldığını, ödediğim 174 TL nin üzerine 350 TL daha para yatırmam gerektiğini söylediler. bunlar benimle dalgamı geçiyorlar. yoksa beni soymayamı çalışıyorlar...
Cevap: Banka borcumu ödedim ancak
Suç sizde, niye kanıyorsunuz ki.? Parayı aldığınız gibi feragat yazısını alacaksınız, avukat resmen sizi oyalamış... Neticede dosyanın borcunun tamamının ödendiğine dair yazıyı vermesi bir kaç dakikalık iş.
Yoğun çalışma temposunda böyle şeyler olabilir, hemen kötüniyetli görmemelikarşı tarafı.
Bence siz avukat arkadaşın kendisine ulaşıp ibranameyi alın, ibranamede dosya no yazılı olsn, "borcu kalmamıştır" olsun, icraya gitmeyn.
hepinize teşekkür ederim. ancak maalesef toplamda 550 tl yi ödedim ardındanda hem avukattan hemde bankadan borcu yoktur kağıtlarını aldım. ancak avukatlık bürosunda onlara biraz ters yapınca (haliyle bunuda normal görün ltf) ertesi gün verdiler kağıdı. banka ise bu kağıdı 2 dk içinde verdi. aslı sorunum bir kefilim benim yüzümden zor duruma düşmüştü, onu bu durumdan kurtarmaktı. onu çözdüm ya en azından o yetti bana. ama şunuda biliyorumki eğer biraz ters yapmayıp her dediklerine tabi efendim aman efendim deseydim daha beni yolarlardı gibi geliyor. ayrıca bu tür işlerde tarife benzeri bir satndart yokmu. bana söylenenle ödediğim arasındaki uçurum kanunlara uygunmu.
İcrada hesaplanan miktar,resmi miktardır. Vekalet ücretini de tarifeye göre hesaplar icra dairesi.
yanlız ödediğim 550 tl yi bana icra dairesi değil avukat söyledi. yani ortada bana gösterilen herhangi bir belge yok. bana bu kadar ödersen alırsın kağıdı dediler ödedim.
borcu yok kağıdı almışsınız,artık düşünmeyin