ADSL Şifresi Değiştirme Mahkemesi
05/09/2005 Tarihinde eski çalıştığım firmadan işten çıktıktan 6 ay sonra orada çalışan eski bir arkadaşıma şaka yapmak amacıyla Adsl kullanıcı adını "t.p sinan" ve "p.ç sinan" şekilinde iki sefer değiştirdim.
ve birde mail attım ben hackerim sisteminize giriyorum gibilerinden. şirket sahibinin bunu görüp gerçekten bir saldırı olduğunu düşünerek Türk Telekom müdürlüğüne başvurmuş Türk telekom müdürlüğüde konuyla ilgili olarak KAmu davası açmış ve ip numarasından tespit ederek babamı karakola çağırmışlar babamda interneti benim kullandığımı söylemiş daha sonra beni karakola çağırdılar ve bende eski açlıştığım bir firma olduğunu ve arkadaşıma şaka amacıyla yaptığımı ilettim ve tutanak tutuldu aradan firma yetkilileriyle konuşarak özürümü diledim ve onlar bana avukatlarıyla konuşup davanın kapatılması için ne gerektini konuşmamı istediler. davayı açan avukatla görüştüm kendisi bende 2005 yılında 1000 TL para istedi masraf yaptığını vermem karşılığında davacı olmayacağını söyledi yanlız mahkemenin kamu mahkemesi olacağından ne olursa olsun açılacağını öğrendim ve herhangi bir para vermedim kendilerine. 4,5 yıl geçtikden sonra elime mahkeme tarihi geldi gelen kağıtta
Davacı : K.H.
Müşteki : Firma ismi
ŞÜpheliler: Ben ve babam
Suç : Bilişim Sİstemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme
son olarakta
Bunedenlerle şüpheli .......(babam) ve ....(ben)'ini TCK'nun 244/2, 53 maddeleri gereğince TECZİYELERİNE karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur.
Bu güne kadar herhangi bir sabıkam hatta Adili bir vakam olmamıştır. 20 Yaşındayken Cahilliğin verdiği bir şekilde şakayı ciddi boyutlara getirdim bunun bir af içermeyeceğinin farkındayım.
Ben yada babamın ne gibi bir ceza ile karşılaşa bilir ?
Bu konuda firma sahipleri bana hakaret davasıda açabilir mi ?
Avukat Tutmamın Bana bu davada faydası olurmu ?
avukat tutarsam ne gibi bir ücret ister ?
Avukat tutacak mali durumum bulunmuyor bunun için ne yapabilirim ?
Ceza almam sonucunda Temiz kararına gitme gibi bir isteğim olabilirmi ?
bu davadan alacağım ceza benim hayatımda ilerisi için ne gibi etkiler bırakır ?
Şimdiden Yardımınız için Teşekkür Ederim.
Cevap: Adsl Şifresi Değiştirme Mahkemesi
Konuyla İlgili Yardım Edebilecek Kimse Yok mu ?
Cevap: Adsl Şifresi Değiştirme Mahkemesi
Alıntı:
by06 rumuzlu üyeden alıntı
05/09/2005 Tarihinde eski çalıştığım firmadan işten çıktıktan 6 ay sonra orada çalışan eski bir arkadaşıma şaka yapmak amacıyla Adsl kullanıcı adını "t.p sinan" ve "p.ç sinan" şekilinde iki sefer değiştirdim.
ve birde mail attım ben hackerim sisteminize giriyorum gibilerinden. şirket sahibinin bunu görüp gerçekten bir saldırı olduğunu düşünerek Türk Telekom müdürlüğüne başvurmuş Türk telekom müdürlüğüde konuyla ilgili olarak KAmu davası açmış ve ip numarasından tespit ederek babamı karakola çağırmışlar babamda interneti benim kullandığımı söylemiş daha sonra beni karakola çağırdılar ve bende eski açlıştığım bir firma olduğunu ve arkadaşıma şaka amacıyla yaptığımı ilettim ve tutanak tutuldu aradan firma yetkilileriyle konuşarak özürümü diledim ve onlar bana avukatlarıyla konuşup davanın kapatılması için ne gerektini konuşmamı istediler. davayı açan avukatla görüştüm kendisi bende 2005 yılında 1000 TL para istedi masraf yaptığını vermem karşılığında davacı olmayacağını söyledi yanlız mahkemenin kamu mahkemesi olacağından ne olursa olsun açılacağını öğrendim ve herhangi bir para vermedim kendilerine. 4,5 yıl geçtikden sonra elime mahkeme tarihi geldi gelen kağıtta
Davacı : K.H.
Müşteki : Firma ismi
ŞÜpheliler: Ben ve babam
Suç : Bilişim Sİstemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme
son olarakta
Bunedenlerle şüpheli .......(babam) ve ....(ben)'ini TCK'nun 244/2, 53 maddeleri gereğince TECZİYELERİNE karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur.
Bu güne kadar herhangi bir sabıkam hatta Adili bir vakam olmamıştır. 20 Yaşındayken Cahilliğin verdiği bir şekilde şakayı ciddi boyutlara getirdim bunun bir af içermeyeceğinin farkındayım.
Ben yada babamın ne gibi bir ceza ile karşılaşa bilir ?
Bu konuda firma sahipleri bana hakaret davasıda açabilir mi ?
Avukat Tutmamın Bana bu davada faydası olurmu ?
avukat tutarsam ne gibi bir ücret ister ?
Avukat tutacak mali durumum bulunmuyor bunun için ne yapabilirim ?
Ceza almam sonucunda Temiz kararına gitme gibi bir isteğim olabilirmi ?
bu davadan alacağım ceza benim hayatımda ilerisi için ne gibi etkiler bırakır ?
Şimdiden Yardımınız için Teşekkür Ederim.
Avukat tutmanın ne yararı olacak ki? Zaten avukatlar ne işe yarar ki... Beyenfendi siz bu kafada devam ederseniz, size cezaevinde portakal getiren bir avukatınız bile olmaz. Bir hukuk sitesinde avukat tutmanın yararı olmaz diyebilecek yapıda kimse olacağını sanmıyorum. Size tavsiyem kendinize bir avukat bulun, ardından karşı tarafın avukatı ile görüşmelerini sağlayarak taleplerini yerine getirin. Yoksa hapis cezası aldıktan sonra geç olabilir.
Cevap: ADSL Şifresi Değiştirme Mahkemesi
arkadaşım, bahsi geçen ceza maddesi olan 244/2, 53'ten geçen sene bende yargılandım. Bende çalıştığım iş yerine ait gizli belgeleri mail yoluyla dışarı sızdırdığından şüphelendiğimiz bir çalışanın msn adresine işverenemin emriyle girmiştim.
Davadan 6 ay hapis cezası aldım, fakat sicilimin temiz olması vs. vs.. den dolayı mahkeme cezamı 5 yıl erteledi. Aynı suçu 5 yıl içinde yeniden işlersem bu kez affı yok. Bence avukat tutma derim, sen dediğim gibi 244/2, 53'ten ceza alsan bile büyük ihtimal benimkisi gibi erteleme olacaktır. Daha kimsenin bu maddelerden 6 ay ceza alıp ta hapis yattığını duymadım. Yine bir cahillik yaparsam ilk ben olacağım zaten :) Ha bu arada bende avukat tutmuştum ama hiçbir işe yaramadı. Bilişim Hukuku henüz çok yeni olduğu ve seyrek görülen bir dava şekli olduğu için avukatlar bu konuda son derece yetersiz görünüyor. sadece bilişim davaları konusunda uzmanlaşmış bir kaç avukat bulabildim onlarında ücretleri biraz yüksek. Yine de sen kendi bildiğini yap.
bende Davadan 6 ay hapis cezası aldım, mahkemem 5 dk sürdü sicilimin temiz olması vs. vs.. den dolayı mahkeme cezamı 5 yıl erteledi. şimdi bu aldığım ceza benim sicilim de gözükür mü yani adli sicil kağıdı aldığımda sabıkalı diye gözükür mü bu ay iş için yurt dışına çıkmam gerekiyor bu sabıka benim için bir engel teşkil edecek mi
şimdiden teşekkür ederim
bende Davadan 6 ay hapis cezası aldım, mahkemem 5 dk sürdü sicilimin temiz olması vs. vs.. den dolayı mahkeme cezamı 5 yıl erteledi. şimdi bu aldığım ceza benim sicilim de gözükür mü yani adli sicil kağıdı aldığımda sabıkalı diye gözükür mü bu ay iş için yurt dışına çıkmam gerekiyor bu sabıka benim için bir engel teşkil edecek mi
şimdiden teşekkür ederim
Ertelenmiş cezalar sabıka kaydında görülür.Yurtdışına çıkışlar da ise sorun yaşamazsın.