Satıcı daireyi bir başkasına satıyor,fakat verdiğim müşteri çekini iade etmiyor.Savcılığa verdim takipsizlik verdi.Ben zorla almaya kalksam ne kadar ceza alırım.
Printable View
Satıcı daireyi bir başkasına satıyor,fakat verdiğim müşteri çekini iade etmiyor.Savcılığa verdim takipsizlik verdi.Ben zorla almaya kalksam ne kadar ceza alırım.
Adi sözleşme ile Ev almak için anlaşma yaptım,bir kısmı nakit bir kısmı çek verdim.Satıcı haberim olmadan daireyi bir başkasına sattı,noterden ihtarname çektim.Satıcıda bana noterden karşı ihtarname çekerek paramı benim banka hesabıma yatırdığını,sözleşme aslını vermediğim takdirde çekimi iade etmeyeceğini yazmış.Savcılığa emniyeti suistimalden dolandırıcık hakkında şikayette bulundum,takipsizlik verdiler.15 günlük sürede nitelikli dolandırıcılık hakkında mahkemeye dilekçe verdim cevabı henüz gelmedi.Paramı verdi ama,Çekimi vermediği için tekrar savcılığa şikayette bulunabilirmiyim,ortada alacak verecek olmadan çekimi gasp etmesi,bir nevi şantaj ve tehdit sayılmazmı.Çekimi almanın başka yolu varmı. Sözleşmeyi tazminat davası açmak için vermek istemiyorum.
Paranızı iade ettiğinden dolandırıcılık şikayetinden de takipsizlik verilebilir. Noter kanalı ile sözleşmeden söz ettiğine göre fotokopisini çekip noter kanalı ile iade edebilirsiniz, tazminat davasını elinizde bir suret kalan ve noterce tasdik edilen sureti ile de açabilirsiniz. Bunun için noterde randevulaşıp çeki iade alıp sözleşmeyi bu şekilde iade edebilirsiniz.
Notere gelmek istemezse,sözleşmeyi aslı gibidir yaptırıp,noter kanalı ile sözleşmeyi adresine göndersem olurmu.
Olabilir tabi de çekinizi vermezse ne yapacaksınız sonra?
Belgenin aslını vergi dairesine (1200TL. gibi) harç yatırırsam yollayabileceğini,eğer aslı gibidir yaparak yeterli olacağını söyleyesi üzerine ihtarname yolladım.2 günlük süre verdiğim halde 5 gün oldu, hala bir cevap yok.İlamsız takip ile icra takibi yapabilirmiyim.