İşe iade sonrası SSK primleri
31.01.2005 tarihinde işten çıkarıldım, hemen takibinde işe iade davası açtım davayı kazandım, konu Yargıyay da da onandıktan sonra şirkete noter aracılığı ile ihtarname çektim. İhtarnamede 4 aylık ücret ve işe alınmadığımda iş güvencesi tazminatım olan 4 aylık bürüt ücretimi istedim, Bir süre sonra karşı tarafın avukatı aradı ve benden alacaklarımın listesini istedi ve buna göre ödeme yapılacığını söyledi. Sorular şunlar.
1- Çalışmadığım dönemin ücretini hesaplarken SSK ve diğer primlerin ödemelerini eksiltmem mi gerekiyor (SSK nın ek genelgesinde EK-330'e göre)
2- Eğer SSK primleri ve diğer primler eksiltilirse benim özellikle sağlık hizmeti olarak yararlanamadığım bir döneme niye primler yatırılıyor ? Burada bir haksızlık varmı?(yanlış biliyor olabilirim lütfen bağışlayın)
3- Eğer bu dava sürerken sigortalı olarak bir iş yerine çıkarıldıktan 1 ay sonra girseydim ozaman da bu kesintiler gene yapılacakmıydı?
4- Yoksa yukarıdaki soruları düşünmeden, sadece çalışmadığım dönem için sadece bürüt ücretimi mi isteyip geri kalanın hesaplanmasını işverenden mi talep edeyim?
bu güzel sitede her türlü cevabınız için çok teşekkür ederim.