Cevap: Kiracı tahliye davası
Deliller toplanmışsa gelecek evrak, dosya yoksa ilk celsede karar çıkabilir. Kiracı gelmezse de durum aynıdır.
Engin bey Teşekkür ederim.
buradan mahkemenin sonucunu ve gelişmeler hakkında bilgi verirseniz sevinirim .çünkü birebir aynı problemi yaşıyoruz .bizde tahliye talepli icra davası açmak için .icra dairesinden ihtar yolladık 1 ay oldu henüz bir gelişme olmadı . kiracı ihtarı almadığı sürece biz bir şey yapamıyormuyuz bunuda anlayabilmiş değilim ? kanunları okurken herşey ne kadar basit geliyor fakat uygulamada mağdur taraf cezalandırılıyor bir sürü aksaklıklar var malesef :(
Hukuk teknik bir konudur.Vatandaş sanıyor ki ;
Avukat ne yapıyor ki bir dilekçe yazıyor,dünyanın parasını istiyor bizden.
Vatandaş sanıyor ki; Kanundaki tahliye maddesi ile bu iş biter.
Öyle olsa idi.Avukata ne gerek vardı.
Herkes kanun maddesini yazar HAKKINI ALIRDI.
İş kanun maddesiyle bitmez.Bunun içtihatları var.Yönetmelikleri var.
Bu incelikleri vatandaş nereden bilecek.
önemli olan birbirimize destek olarak problemleri anlayışlı bir şekilde çözmeye çalışmak.
birini paylamak için buraya yazı yazarak kendi sinirinizi mi geçiriyorsunuz yoksa karşı tarafı mı sinirlendirmeye çalışıyorsunuz anlamak mümkün değil.
insanlar cahil olabilir, bilgisiz olabilir. ama kibar bir şekilde yaklaştıkları zaman onlara kabalıkla cevap vermemek medeni olmanın bir gereğidir.
mevzuatı ve kanunları bilmek doğa üstü bir yetenek değil. yeterince sabrınız ve okumaya araştırmaya zamanınız varsa bu konuların temelini anlamak mümkün. zira karmakarışık işler değil bunlar. sadece deneyim gerektiriyor.
sayın hakan keskin:
ben hukukçu değilim. ancak mecburiyetten bu konularla içli dışlı oldum. hukukçu üstatlar daha iyi yorumlar olayları.
kanunlar kiracılardan yana. tahliyeye giden her adımda avantaj, borcunu ödemese kötü niyetli bile olsa kiracıyı koruyor.
ama moralinizi bozmayın. biraz geç de olsa elbet çözülüyor. bu arada sinirleriniz yıpranabiliyor veya avukat harç vb. masrafı ile büyük yük altına girilebiliyor. ama bu günler geçiyor.
2 hafta önce davamız vardı. kiracı davaya geldi. aylardır kira ödemediğini kabul etti. bunun üzerine hakim tahliye kararı verdi ve karar yüzüne okundu. şimdi mahkeme ilamı ile tahliyeyi devam ettireceğiz.
durumunuzu tam anlatmamışsınız.
dilekçe olarak ne verdiniz? örnek 1 (eski adıyla örnek 48) dilekçesi mi verdiniz?
ödeme emri kiracıya postalandı ama kiracıya ulaşmadı mı?
icra dairesine gidip dosyanıza baktırarak ödeme emrinin kiracının eline ulaşıp ulaşmadığını kontrol edebilirsiniz.
Posta kiracının evine gittiyse, evde olmasa bile postacı muhtara bırakır ve bıraktığı gün kişiye tebliğ edilmiş olarak kabul edilir.
Alıntı:
plutos1 rumuzlu üyeden alıntı
sayın hakan keskin:
ben hukukçu değilim. ancak mecburiyetten bu konularla içli dışlı oldum. hukukçu üstatlar daha iyi yorumlar olayları.
kanunlar kiracılardan yana. tahliyeye giden her adımda avantaj, borcunu ödemese kötü niyetli bile olsa kiracıyı koruyor.
ama moralinizi bozmayın. biraz geç de olsa elbet çözülüyor. bu arada sinirleriniz yıpranabiliyor veya avukat harç vb. masrafı ile büyük yük altına girilebiliyor. ama bu günler geçiyor.
2 hafta önce davamız vardı. kiracı davaya geldi. aylardır kira ödemediğini kabul etti. bunun üzerine hakim tahliye kararı verdi ve karar yüzüne okundu. şimdi mahkeme ilamı ile tahliyeyi devam ettireceğiz.
durumunuzu tam anlatmamışsınız.
dilekçe olarak ne verdiniz? örnek 1 (eski adıyla örnek 48) dilekçesi mi verdiniz?
ödeme emri kiracıya postalandı ama kiracıya ulaşmadı mı?
icra dairesine gidip dosyanıza baktırarak ödeme emrinin kiracının eline ulaşıp ulaşmadığını kontrol edebilirsiniz.
Posta kiracının evine gittiyse, evde olmasa bile postacı muhtara bırakır ve bıraktığı gün kişiye tebliğ edilmiş olarak kabul edilir.
önce bilginizi paylaşma nezaketini gösterdiğiniz için teşekkür edeim.. efendim ben kısaca hikayeyi anlatayım .biz annemin adına olan dairemizi ekim 2009 da kiraya verdik .. evde daha önceki kiracının açmış olduğu tahrbat dolayısı ile bir takım tadilatlar yaptığımız sırada eve müşteri çıktı ve kiralamayı kabul etti biz tadilat devam ettiği için çalışan ustaya da danışarak on günlük bir süre talep ettik kiracıdan oda bize eşyalarının açıkta kaldığını kendine ait evi kiraya verdiğini ve en azından eşyalarını bir odaya koymak istediğini .kendiasinin kızında kalabileceğini söyledi . ve kontratı kasım 2009 başı itibari ile başlattık .eve eşyalarını koyar koymaz evdeki tadilata müdahalelerde bulunan kiracımız bize sormadan evde örneğin lavobo ve klozetin yerlerini değiştirme boruları farklı yerlerden geçirtme vs gibi isteklerini yerine getirtmiş ve bu esnada alt kattaki daireye su sızmış . sonra evdeki usta ile kavga eden kiracımız çalışan usatayı evden kovmuş alta akan su yüzünden bizi alt kattaki insanlarla oldukça zor durumlara soktu eve gelmedi getirdiğimiz ustayı eve sokmadı ve kendi istediği bir ustaya parasını bizim ödememiz kaydı ile yaptırdı ..ve yaklaşık bir ay kadar bu problem sürdü. kasım ayı kirasın girerken peşin ödemişti ve dediki aralık için kira vermiyorum tadilat uzadı ben mağdur oldum onuda kabul ettik lanet olsun deyip fakat sonraki aylar için ise sizin ustanız benim değerli eşyalarımı çaldı iki ay daha kira vermiyecem demiş .inanılır gibi değil yaa banane kardeşim anhtarını birakma hem usta bişey çalmışsa git şikayetçi ol .senin bana kira vermemen için bir sebep değil bu desekte .baktık olmuyor 16 mart 2010 tarihinde bakırköy adliyesinden bir arzuhalci yardımı ile tahliye talepli icra davası için girişimde bulunduk .şimdi merak ettiğim soruyu cevaplamışsınız aslında postacı onun evde olmasa bile kapıya astığı tarih geçerli oluyor anladığım kadarı ile . eline geçse bizi arar tehtid ederdi mutlaka bide öyle bir huyu var hem suçlu hem güçlü .ama dediğiniz gibi bizde hem vakit yok hemde avukatlara verecek maddi durumumuz yeterli değil zaten kira alamadığımız için bir maduriyet yaşıyoruz . şimdi itiraz etmediği vakit dava açıyoruz sanırım ve o dava sonunda hakim karar verecek .kontrattaki bir maddede 2 ay kira vermezse yıllık kiranın tamamını öder diyor bizde ihtarnamede o şekilde bir mebla istedik yaa bayağı karışık bir hikaye kafanızı karıştıracak ama siz sordunuz ben yazdım :) ilginize tekrar teşekkür ederim saygılar
hakan keskin
hakan bey merhaba,
ekim 2010'a kadar kontrat var diye yazmışsınız peki kiracınızın durumu nedir şu anda? kaçıp gitti mi yoksa şu anda evde oturuyor mu?
tahliye talepli icra davası için, adliyede dava dosyanıza bakarak tebligatın kime yapıldığını öğrenin önce. 30 günlük süre geçtiyse temerrüt oluşmuştur ve dava açmak için dilekçe vermeniz gerekmektedir. dava için de genelde 1 ay ile 2.5 ay sonra arasında gün veriyorlar. mahkemenin yoğunluğuna göre değişiyor.
Alıntı:
plutos1 rumuzlu üyeden alıntı
hakan bey merhaba,
ekim 2010'a kadar kontrat var diye yazmışsınız peki kiracınızın durumu nedir şu anda? kaçıp gitti mi yoksa şu anda evde oturuyor mu?
tahliye talepli icra davası için, adliyede dava dosyanıza bakarak tebligatın kime yapıldığını öğrenin önce. 30 günlük süre geçtiyse temerrüt oluşmuştur ve dava açmak için dilekçe vermeniz gerekmektedir. dava için de genelde 1 ay ile 2.5 ay sonra arasında gün veriyorlar. mahkemenin yoğunluğuna göre değişiyor.
tekrar merhaba .dün akşam elimdeki dosyaya baktım bakırköy 8. icra dairesinden örnek 1 yollamışız ve süre 1 ayı geçmiş bu gün gidip öğrenicem. biz mektupla haber gelir diye bekledik fakat öyle olmuyormuş ,bunuda öğrenmiş olduk . kiracımız halen evde ara sıra geliyormuş elektrik ve su faturalarını da ödemiyor baktırdım. bilemiyorum belki kestiler kaçak kullanıyorda olabilir başımıza bide öyle bir dert açacağa benziyor..bize onu getiren emlakçıya dediğini söylüyorum benim kaybolan eşyalarımı tamamlıyorum o yüzden şimdilik kira falan veremem .bahaneye bakarmısınız çıldırmamak elde değil .tek yaşayan bir kadın telelfon açıp sormaya kalkıyorsunuz çirkeflik yapıyor .anlaşmak mümkün değil .anlıyacağınız çok dertiliyiz bu konuda .bakalım bu gün gidip öğrenelim hayırlısı artık . ilginize tekrar teşekkür ederim .selamlar