Kat Maliki Karar Defterini Nasıl Görebilir
Kat maliki olarak yöneticiden yapılan toplantılarda alnan kararların bir kopyasını istedim; vermedi. Toplantıların ve alınan kararların sonradan müdahale edilememesini önlemek için bunu istiyorum(Fotokopi hileciliği yaptığını geçmişten biliyorum) ve o da bu yüzden vermek istemiyor. Karar defterini nasıl görebilirim ?
Cevap: Kat Maliki Karar Defterini Nasıl Görebilir
Değerli kardeşim site yönetiminde alınacak kararlar genel kurulda alınır ve seçilen yönetici alınan kararlar tüm kat maliklerinin göre bileceği antrelere veya ilan panosuna asmak zorunda. Site dışarısında oturan kat maliklerine yazılı postayla bildirilir. Eğer toplantıya katılmadıysanız yöneticinin hazırlamış olduğu taslak projeye itiraz edebilirsiniz. Karar defterine gelince denetleme kurulu başkanına durumu bildirir, yapılan harcamaları tüm kat maliklerine göstermek zorundadır.
Ben bu "zorunlulukları" çok iyi biliyorum da bizdeki bela herhangi bir duyuruda da bulunmuyor, yazılı olarak talep ettiğim halde gizliyor. Ne projeden haberimiz var ne karalardan ne toplantılardan; sonra bir bakıyorsunuz "şu kadar aylık ödeme yapmanız gerekiyor, alınmış kararlar gereği" diye bir talep ! "Zorunludur" demek birşey halletmiyor; ne yapabilirim, polisle mi gitmeliyim savcıyla mı veya klasik usulle fiziksel darp mı ? Bunun yolu TC hudutları içinde nedir ?
Değerli kardeşim sana allah sabırlıklar versin. Kat mülkiyet kanunu biliyorsan uygulamanı tavsiye ederim. Kaba kuvvet ile hiç birşey hal olmaz. Öncelikle böyle art niyetli yöneticileri görevine son verme yolarını dene. Eğer yaptığı işlerde usulsüzlük var ise bağlı bulunduğun Asliye hukuk mahkemesine dava açabilirsin.
Sabır tavsiyenize teşekkür ediyorum. Karar defterini bir görebilsem ondan sonra yapacağım ilk iş onun yöneticiliğine son vermek olacak (bunun için yeterince şart vardır eminim o defterdeki sözümona kararlarda). Ondan sonrası da çorap söküğü gibi gelecek ama....
Acaba toplantı tarihini gün itibariyle vermeden "2010 yılında yapılan seçimin iptali" diye dava açabilir miyim ? Dava vesilesiyle de defter mahkemeye intikal etmiş olur. Ne dersiniz ey hukukçular dünyası ?
koskoca huku net sitesinde kaç gündür bir yol önerisi alamıyorum; ne sıkı soruymuş bu ?
Merhaba
İptal davası açarsanız en 3 sene uğraşırsınız bu konuda mahkemelerimize çok başvuru var ve biliyorsunuz hakimlerimize çok iş düşüyor bu işin en kestirme yolu denetim kurulu üyelerinden tanıdıklarınız varsa ve yaptırabilirseniz Olağanüstü genel kurul kararı aldırmanız bu genel kurul gündeminide yönetim değişikliği şeklinde yaptırmanız olacaktır (gerçi bu zor yollardan biri ama en etkili yoldur) genel kurulda yönetim değişikliğini yaparsınız. Kararların görülmesiyle ilgili olarak yönetici kararları göstermek zorunda değildir sizin aleyhinize bir karar alındıysa bunu size karar sayısı ve tarih olarak belirtip tebliğ eder bunun haricinde tamamını açıklama zorunluluğu yoktur bu konuda yalnızca mahkeme kararı alırsanız bakabilirsiniz.
Saygılarımla