Tarım kredi kop. kefillik
Tarım Kredi Koop.2006 yılında bir arkadaşa,koop.den kredi çekebilmesi için kefil oldum.parayı çeken kişi koop.ortak diğer kefilde koop. ortak ben koop. ortak değilim.kredi çeken kişi borcunu odemedığınden dolayı her an kefıllıkten dolayı icra takıpı başlayabilir.yapmış olduğum araştırma ve dilkeçelerde tarım kredi koop.den kredi kullanabilmek için en az iki ortağın olması bu ortaklardan sonra kefilin işçi veya memurun kefil kabul edilebileceği yazılı ,iki ortak kefil olmadan işçi veya memur kefil kabül edilemeyeceği,ancak kefiiliğimin mevzuuat ve yönetmenlık dahilinde gecerli olduğu bakanlıkca meil ortamında tarafıma bildirilmiştir. Verilen cevaptanda analaşılacağı gibi kefiiliğimde ıki ortak olmayı ben ve sade bir ortakla kredi kullanılmıştır.Bakanlık cevabı bu şekilde kredi kullanamayacağını bildirmesine rağmmen keflliğimin gecerli olduğu söylemektedir,Çelişkili bir cevap verilmiş aydınlatıcı bir cevap olmamıştır.
Bu durumda 2 kefil arasında biri ortak ,ben ise , ortak olmadığımdan dolayı kredı verilirken bir yanlışlık yapıldığı veyada bir ortak kefil daha bulunması gerektiği anlaşılmaktadır.icra takipide yakın bir zamanda başalatılcağı da dikkate alındığında ,sizden gelecek cevap doğrultusnda dava acacağımı beyan eder,şimdiiden göstereceğiniz ilgi ve alakadan dolayı teşekkürü bir borç bilirim.iyi çalışmalr
Cevap: Tarım kredi kop. kefillik
Kredi verilmesine ilişkin usul ve mevzuata uyulmamış olması borçluyu ve kefili borcu ödeme sorumluluğundan kurtarmaz. Kefilliğiniz özel hukuk kapsamında geçerlidir kanaatindeyim.