İnfazın Ertelenmesi Hakkında
Merhaba değerli hukuki.net üyeleri.
Kısaca durumu şöyle anlatayım;
Amcamın başında nafaka sorunu var.Amcam köylü ve işsiz.Köyde hiçbir geliri yok.Eski eşinden ayrılalı 10 yılı geçti ve şuan amcam evli 4 çocuğu ve hanımı var.Eski eşi 2 defa dava açtı amcamın ödeme gücü olmadığı için 3 ay hapis cezası geldi yattı.Şuanda tekrar hapis cezası geldi kesinleşmiş hali fakat tutuklama kararı jandarmaya gelmedi.
Şuan yaz sezonu olduğu için köyde geçim sağlamak için çalışacağından hapis cezasına içeri girerse çocukları ve eşi mağdur olacağından hakkında verline hapis cezasının 6 ay ilerisine yani yaz sezonu işleri bitiminde gerçekleşmesi için infazın ertelenmesi hakkında savcılığa dilekçe vermeyi düşünüyoruz.Kaçma gibi bir durum söz konusu olmadığından,daha önce kendi isteği ile gidip teslim olduğundan ve yaz sezonu köyde çalışma eşine ve çocuklarına bakma gibi durumlar söz konusu olduğundan dilekçeye bu durumları belirtmek istiyoruz.
Bu hallerde infazın ertelenmesi durumu ne olur?
Ayrıca İnfazın ertelenmesi için yukarıdaki bilgilere dayanarak Savcılığa nasıl bir dilekçe vermeliyiz?
Hukukçu abilerimizden birileri yardımcı olursa çok sevinirim.
Saygılarımla.
Cevap: İnfazın Ertelenmesi Hakkında Acil Yardım..
Kendi kararımca birşeyler yazdım lütfen hatalı olduğum biryer varsa bildirirseniz sevinirim.
....CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI
SAYIN MAKAMI'NA
......
İNFAZIN ERTELENMESİNİ İSTEYEN : .........
DAVACI : ..........
SUÇ: Nafaka Kurallarına Uymamak
KONU: Cezanın infazının ertelenmesi talebimdir.
AÇIKLAMALAR:
1- Şahsımın ...... İcra Ceza Mahkemesinin ...............tarih ...........Esas ......... Karar Sayılı kararıyla 3ay hapis cezasına mahkum edilmiştir.
2 – Eşim ve 4 çocuğumun olması sebebiyle çocuklara ve eşime bakacak kimsemin olmaması ve hiçbir gelirim olmadığı için yaz dönemi boyunca çalışma isteği ile.
3 - Gerek yaz dönemi bitinceye kadar eşi ve 4 çocuğumun bakımı gerekse cezasını çekmeye girmeden önce işlerini yoluna koymam için cezamın ertelenmesini talep ediyorum.
4 - Tarafımca tüm duruşmaları takip etmiş bulunmaktayım Kaçma şüphem bulunmamaktadır. Erteleme talebi zaruretten doğmaktadır.
İSTEM SONUCU: Uygun görülecek kefalet karşılığında yaz sezonu bitinceye kadar 6 ay süre ile, cezamın infazının ertelenmesine karar verilmesini talep ediyorum.
SANIK
.........................
Cevap: İnfazın Ertelenmesi Hakkında Acil Yardım..
Alıntı:
sahinim rumuzlu üyeden alıntı
Kendi kararımca birşeyler yazdım lütfen hatalı olduğum biryer varsa bildirirseniz sevinirim.
....CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI
SAYIN MAKAMI'NA
......
İNFAZIN ERTELENMESİNİ İSTEYEN : .........
DAVACI : ..........
SUÇ: Nafaka Kurallarına Uymamak
KONU: Cezanın infazının ertelenmesi talebimdir.
AÇIKLAMALAR:
1- Şahsımın ...... İcra Ceza Mahkemesinin ...............tarih ...........Esas ......... Karar Sayılı kararıyla 3ay hapis cezasına mahkum edilmiştir.
2 – Eşim ve 4 çocuğumun olması sebebiyle çocuklara ve eşime bakacak kimsemin olmaması ve hiçbir gelirim olmadığı için yaz dönemi boyunca çalışma isteği ile.
3 - Gerek yaz dönemi bitinceye kadar eşi ve 4 çocuğumun bakımı gerekse cezasını çekmeye girmeden önce işlerini yoluna koymam için cezamın ertelenmesini talep ediyorum.
4 - Tarafımca tüm duruşmaları takip etmiş bulunmaktayım Kaçma şüphem bulunmamaktadır. Erteleme talebi zaruretten doğmaktadır.
İSTEM SONUCU: Uygun görülecek kefalet karşılığında yaz sezonu bitinceye kadar 6 ay süre ile, cezamın infazının ertelenmesine karar verilmesini talep ediyorum.
SANIK
.........................
Savcı da "evdeki hanım hanımda nafaka isteyen yok canım" mı derse ne olacak..?