Kefillikle ilgili bir soru
merhabalar;
2009 da bir arkadaşım finansbank da araç kredisi ile bir araç aldı krediyi ödeyemedi araça yakalama emri çıktı aracı bağladılar. araç yedi emin otoparkına çekildi arkadaş krediyi ödiyemedi aracı ben almaya karar verdim arkadaşım tabi bu sürecde sadece 3 taksit ödemiş her neyse avukatla görüştüm aracı ben alacağım dedim avukat borca kefil olursan aracı serbest bırakacağını söyledi gerekli işlemleri yaptık borca kefil oldum aracı bana teslim ettiler
burya kadar herşey normal ama şimdi asıl sorum şu ;
aracı aldım araca borca kefilim ama halen arkadaşımın üzerine araç o arkadaş taşınmış ulaşamayorum şimdi aracın toplam 9,500 tl bir borcu var ben bu borcu toplu ödiyeceğim ödemesine ama arkadaşı bulamıyorum şimdi ben bu borcu ödesem yarın birgün bu adam çıkarsa ortaya bu arac benim derse ne olur. bir hak talep ede bilirmiyim yoksa araçın borcunu ben ödedim ve borca kefil benim diye araç otomatik benim üzerime geçiyormu...?
Sizce bu borcu ödesemmi vaydalı yoksa aracı avukata teslim edip işin içinde çıksammmı..?
Cevap: Kefillikle ilgili bir soru
sanırım benim başıma gelen olayı kimse yaşamamış kimse cvp yazmıyor :)
Bankayla anlaşıp krediyi kapatıp rehini devralabilirsiniz, sonra rehni paraya çevirerek aracı satışa çıkarabilir kimse katılmazsa veya teklifinizin üstüne çıkmazlarsa alacağa mahsuben aracı icradan üzerinize alabilirsiniz. Böylece hem kefillikten kurtulur hem de aracın mülkiyetini kazanabilirsiniz. Bunun için bankayla anlaşmayı ihmal etmeyin.
engin bey yardımlarınızda dolayı teşekkürler bankayla anlaşmayı sağlayıp borcu kapatdığımızda bu araçı satışa çıkartmadan üzerimize geçmezmi...?
Banka aracın sahibi değil ki, kimse sahip olduğu haktan fazlasını devredemez.