Cevap: Adli Sicil ve Ehliyet
APS ile gönderirseniz adli sicil kaydınız yaklaşık 15 gün içinde silinir. Bu nedenle gitmenize gerek yoktur. Bulunduğunuz yerdeki savcılık adli sicil bürosundan sürücü belgesi için verilen kayıtlarda sicil kaydı ile arşiv kaydının da verilip verilmediğini sorunuz. Benim bildiğim resmi dairelere arşiv kaydının da verildiği şeklindedir. Suç 2003 de işlendiğine göre yeni Adli Sicil Kanunu'nun geçici 2. maddesi gereği arşiv kaydınızı da sildirebileceğinizi sanıyorum.
O zaman dilekceme ek olarak arşiv kaydımında silinmsini talep ederim diye eklesem ikisinin aynı anda silinmesi soz konusu mudur ?
Alıntı:
Instructor rumuzlu üyeden alıntı
O zaman dilekceme ek olarak arşiv kaydımında silinmsini talep ederim diye eklesem ikisinin aynı anda silinmesi soz konusu mudur ?
Hayır, arşiv kaydınızı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü değil, cezayı veren mahkeme ya da en yakın asliye ceza mahkemesi sildirecek. Siz şimdilik Ankara'ya evrakınızı gönderin diğeriyle sonra uğraşırsınız.
Tesekkur ederim yardımlarınız için ...
Merhaba ben uyuşturucu madde ticaretinden 4 sene 2 ay ceza aldım ve 2 sene 9 ay yatım cıktım. yaklasık 10 aydır dısardayım yaşım 22 ben ehliyet almak istiyorum ama farklı cevaplar alıyorum ömür boyu ehliyet alamıyacagım soyleniyor bu konuda bana yardımcı olup yol gostermenizi rica ediyorum.