!!! Aracın Yaya ya Çarpması Hakkında...
Merhaba;
Aracın Yayaya Çapması Konusunda Bir Şey Danışmak İstiyorum. Ben Telekom Personeliyim. Geceleri Nöbet Gereği Bazı Bölgelere Alarm Üzerine Gidiyorum. Allah Göstermesin Ben Görev Gereği Gittiğim Yerden Dönerken Bir Yaya ya Çarpsam ve Ölümle Sonuçlansa.. En Çok Koktuğum Olay.. Ne Yaparım Diye Kafayı Yemek üzereyim. Günlük Hayatta elimden Geldiği Kadar Dikkatli Araç Kullanmaya Çalışıyorum. Ama Hep Düşünüyorum. Ben Ne Kadar Dikkatli Olsamda Böyle Bir Olay Başıma Gelse. Bunun Cezası Nedir? Sonuçta Ben Keyiften Gitmedim. Görev Gereği Gittim..
Hapis Cezası Mecburi mi? Mecburi ise Süresi Nedir?
Cevap: !!! Aracın Yaya ya Çarpması Hakkında...
TÜRK CEZA KANUNU
İKİNCİ KISIM
Kişilere Karşı Suçlar
BİRİNCİ BÖLÜM
Hayata Karşı Suçlar
Taksirle öldürme
MADDE 85. - (1) Taksirle bir insanın ölümüne neden olan kişi, üç yıldan altı yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Fiil, birden fazla insanın ölümüne ya da bir veya birden fazla kişinin ölümü ile birlikte bir veya birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmuş ise, kişi üç yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Cevap: !!! Aracın Yaya ya Çarpması Hakkında...
Alıntı:
bozkurt58 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba;
Aracın Yayaya Çapması Konusunda Bir Şey Danışmak İstiyorum. Ben Telekom Personeliyim. Geceleri Nöbet Gereği Bazı Bölgelere Alarm Üzerine Gidiyorum. Allah Göstermesin Ben Görev Gereği Gittiğim Yerden Dönerken Bir Yaya ya Çarpsam ve Ölümle Sonuçlansa.. En Çok Koktuğum Olay.. Ne Yaparım Diye Kafayı Yemek üzereyim. Günlük Hayatta elimden Geldiği Kadar Dikkatli Araç Kullanmaya Çalışıyorum. Ama Hep Düşünüyorum. Ben Ne Kadar Dikkatli Olsamda Böyle Bir Olay Başıma Gelse. Bunun Cezası Nedir? Sonuçta Ben Keyiften Gitmedim. Görev Gereği Gittim..
Hapis Cezası Mecburi mi? Mecburi ise Süresi Nedir?
Yeni gelin kız kaynanasının köy evinde bahçeye çıkar ve oradaki bir kuyunun başında ağlamaktadır. Bunu gören kayınvalide hemen kızın başına gider ve niye ağladığını sorar. Kız cevap verir; "birgün çocuğum olduğunda ya bu kuyuya düşer de ölürse der" kız.
Bunun üzerine kaynana da kızla birlikte ah torumun vah torumun diye ağlamaya başlar.
Fıkra daha uzun ancak gerisini hatırlayamadım. Sizinki de ona benziyor:DD