Emeklilik nedeniyle işten çıkmak ve tazminat
Merhabalar
8/04/2010 tarihi itibariyle SGK dan almış olduğum "sigorta süresi ve prim ödeme gün sayısını doldurduğumdan kıdem tazminatını alabilir" yazısına istinaden şirketten istifa etmek istedim.
Fakat şirket istifamı kabul etmedi ve beni artık yargı konuşur diyerek tehdit etti ve bir şekilde şirkette kalmaya ikna etti. Ancak benim içim rahat değil ve ben işten çıkmak istiyorum..
Benim sormak istediğim, 7 yıldır burada çalışıyorum ve Emeklilik nedeniyle işten ayrılmak istediğimde bir süre çalışma zorunluluğum var mı, ayrıca tazminatımı vermeme gibi bir hakları var mı..
Birde ben kötü olmak istemiyorum, emeklilik nedeniyle işten çıkmak için yapabileceğim neler var.
tşk
Cevap: emeklilik nedeniyle işten çıkmak ve tazminat
Hayır tazminatınızı vermeme sansları bulunmamakta.O aldığınız yazıyı noter aracılığı ile haklı fesih olarak yollayın.Yine istediğiniz gerçekleşmezse,bu sefer iş mahkemesine dava açın.Hakkınızı vermek zorundalar.Çünki iş kanunlarında açıkca belirtilmiş,kimse veya hiçbir kurum keyfi uygulama yapamaz.Daha sonra hem sizin tazminatını verecekler,hemde eğer açarsanız mahkeme masraflanırızı.Çünki olay tamda anlattığınız gibiyse kazanma sansları yok.Yinede siz noter aracılığıyla dediğim gibi o aldığınız evrağı kıdem tazminatımı alarak ayrılmak istiyorum diye yollayın işyeri adresine,dahada fazla direnmezler sanmam.
Cevap: emeklilik nedeniyle işten çıkmak ve tazminat
Merhabalar
cevap için teşekkürler,
ancak istifa dilekçemi verdiğim tarihten itibaren bana ihbar süresi kullanman gerekir diyebilirler mi?
İşten istifa ettiğim tarih itibariyle çıkma hakkım bulunuyor mu?