-
Sorumlu kim
Merhaba ilk önce göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim.
Ben arabamı kamil uykulu isimli bir şahsa sattım ruhsatınıda üzerine aldı.kamil uykulu denen kişi bana bir inşaat şirketinin mehmet kınaz isimli şahsa kesilmiş bir çek verdi çeki mehmet kınaz ciro etmiş birde çekte kamil uykulunun cirosu vardı. çek karşılıksız çıktı kamil uykuluyu aradım çek karşılıksız çıktı dedim. kamil uykulu bana çekin arkasındaki cironun kendisine ait olmadığını kendisinin inzalamadığını söyledi şimdi ben ne yapmalıyım kiminle muhattap olmalıyım mehmet kınaz ve çekin sahibi şirket sorumlumudur paramı kimden alacağım
-
Cevap: Sorumlu kim
Çeki icra takibine koyup hepsini icraya vereceksiniz, imzasını inkar edeni dolandırıcılıktan ve resmi belgede sahtecilikten savcılığa vereceksiniz.
Evinizi arabanızı çekle satıp aynı sorunla karşılaşıyorsunuz garip değilmi?
https://www.hukuki.net/showthread.php...ht=#post351014
-
mükerrer konudan dolayı kusura bakmayın
adam imza bana ait değil ben atmadım diyor itiraz ediyor mahkemede belli olurmu bunun atmadığı
-
Mahkemede imza incelemesi için bilirkişiye yollanır dosya ona ait olup olmadığı büyük bir ihtimalle belli olur.
-
Bir çeki cirolama; cirolayanların o borç hakkında teminat vermesi anlamına gelir. Bu sebeple tüm cirantalar adına icra takibinde bulunabilirsiniz. Tabi sorumsuzluk kaydı veya ciro yasağı koyulmamışsa..