-
Hisseli tapu ve ev
değerli hocalarm cevaplarınız için çok teşekkür ederim
bana dedemden kalma bir miras tarla var toplam 30 dönüm mirasçılar torunlar toplam 16 kişi. kimse ne satıyor ne de bakıyor.köyde akrabamız ekiyor bir gelirde istemiyoruz.ancak ben burada kendi payıma düşen bölüme küçük ev yapmak istiyorum ileride mirasçılar sorun çıkarır mı yardımcı olur musunuz ne gibi tedbirler aalmalıyım ve ya yapmamalıyım
-
Mirastan mal kaçırma
merhabalar öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
annem ile babam boşandılar ve annem kendi annesinin babasının yanında kalıyor.dedemde evini müteahhite verdi ve karşılığında 3 daire alacak şuan inşaat yeni başladı ve dedem sağ.annemden başka kimse ile görüşmüyorum dedemlerde konuşmuyorum.annemler 2 oğlan bir kız toplam 3 kardeş.
dedem müteahhite verdiği bu evden 3 daire alacak ve oğlan çocuklarının üstlerine tapuyu verecekmiş.ama
annemin hakkı olan daireyi büyük oğlunun üstüne verecekmiş artık nasıl yaparlar bilmiyorum annem yalnız olduğu için babamdan ayrıldığı için ölene kadar o dairede oturacak annem öldükten sonra ev abisinin üstüne olduğu için abisine kalacakmış.
bu durumda benim hukuki hakkım nedir?ben tek çocuğum kardeşim yok?ne gibi yol izlemeliyim yardımcı olur musunuz