Kirasını ödemeyen kiracıyı tahliye ve haciz
Merhaba. Kiracım kirasını 3 aydır ödememekte. Kendisine noterden ihtarname yoladım ve süresi doldu. Şimdi tahliye davası acma hakımın doğduğunu biliyorum. Kendisine örnek 13 yolamamamın sebebi de itiraz edip işin uzamaması. Fakat kendisi ile konuştuğumda işi uzatmaya gidecek gibi. Tahliye davasını noterden yoladığım ihtarnameye dayanarak temerute düşmesinde dolayı acıp, aynı zamanda iş uzarsa bu arada alacak davası da acmak istiyorum.Şu anda alacak davasını da aynı anda acarsam eşyalarına el konulacağı için evi erken boşatabilir. Bunun inin tekrar örnek 13 yolayıp itiraz etse dahi tahliye davası bir yandan görülürken diğer alacak davasını nasıl yürtebilirm. Bana bu konuda ne tavsiye edersiniz. Şimdiden teşekur ederim.saygılar
Cevap: kirasını ödemeyen kiracıyı tahliye ve haciz
Haciz ve Tahliye talepli icra takibi yapacaksın.
örnek 13 mu yolamam lazım. şimdi birtane ithatname yoladım noterden 30 gun süre doldu. birtanede örnek 13 yolayıp bir 30 gun daha mı bekleyeyim.7 gun içerisinde itiraz ederse tahliye uzun sürer mi? örnek 7 yolayıp diğer yandan tahliye acmak daha mantıklı değil mi?
bana acill yardım gerekiyor. neden kimse bir cevap yazmıyor. Sedece şunu merak ediyorum hangi yolu seceyim;
1- sulh mahkememesine sadece tahliye davası acıp ihtarnameye dayanan temmerut nedeniyle alacağı sonraya bırakmak.
2- sulh mahkemesine dilekce verirken hem alacak hemde tahliye yazmak (bunda normal tahliyeye göre uzar diye korkuyorum)
3- tahliye davası acıp temmerute göre aynı zmaanda birtane örnek 13 yolayıp 7 gün itiraz süresini bekleyip haciz uygulatmak.
bu 3 yoldan hangisini seceyim... tek istediğim şu demeniz :(
Seçenekleri ve muhtemel sonuçlarını zaten biliyorsunuz.
biliyorumda hangisiyle daha hızlı bir sonuc alırım diye sizden bir görüş bildirmenizi rica ediyorum. saygılar
şunu kulan daha hızlı olur deyebileek bir kiş ibile yok mu arkadaşlar