-
Tadilat
Merhaba,yüksek girişte bulunan iskanı alınmış,tapulu dairemde,1.katta bulunan yaklaşık 1 metre olan çıkmaya kadar odamı büyütmek istiyorum.Binanın arka tarafında ve yola cephesi bulunmayan bu oda tadilatı için sadece apartman sakinlerinden yazılı izin belgesi almam yeterli olurmu yoksa başka ne gibi hukuki yol izlemem lazım ? Yardımcı olursanız sevinirim... Teşekkürler
-
Cevap: Tadilat
parsel içerisinde yapılacak, taban alanı ve toplam kapalı alan miktarı onaylı imar planları ile belirlenir. Yapılarda imar plan ile belirlenen miktardan fazla kapalı alan yapılamaz. Belediyeden alınan imar durumuna göre mimari proje hazırlanır ve onaylanır. Sizin yapmak istediğiniz şey mimari projede değişikliğe girer. Dolayısıyla bunun için mimari projede tadilat yapılması gerekir. Eğer imar durumunda verilen inşaat alanını, belediye buna izin vermez. Belediyeden izin almadan yaparsanız, hem yaptığınız yıkılır, ayrıca da para cezası ödersiniz. Selamlar.
-
binada tadilat var ise bunun projesine nerden ulasabilirim? beldiyedeki proje tadilat projesi midir ?
-
merhaba. belediyede yapının onaylı mimari projesi ve onaylı tadilat projesi vardır. Binadaki tadilat projeye dayandırılmayıp kaçak olarak yapılmışsa doğal olarak belediyede yoktur. selamlar.
-
sn manolyacesur, yanıt icin tesekkurler...belediyede yapının onaylı mimari projesi var..belediyede projenin ön tarafına bakıp " tadilat yazmıyorsa yoktur " dediler..
kaçak bir tadilat yapıldıgını zannetmiyorum... apartman cok eski ve bende yeniyim bu apartmanda ama bostancı gibi bir yerde ve 30 daireli bir apartmanda kacak tadilat yaptırmazlar diye dusunuyorum. ama 30 daireli bir apartmanda 15 farklı daire buyuklugu mevcut. Bu nasıl acıklanabilir ? Beni tadilat suphesine iten sebep de bu aslında...ama 1970 tarihli mimari projede bu kadar cesitte daire de gozukuyor.
Benim icin onemli olan mevcut daire sınırlarının ne oldugu...teker teker olcemeyecegimize gore bunun bir kaydı mutlaka vardır diye dusunuyorum....
-
balkonu kapamak veya daire icine almak tadilata girer mi ? bunun icin belediyeden izin almak gerekir mi ? heryerde balkonu kapatıyorlar...
-
Yasal olarak; balkonunuzu kapatmak için daire sahiplerinden izin almanız gerekiyor.
-
Eger tadilat yapıcaksanız bütün hissedarların birbirine noter onaylı hissedar muhafakatı vermesi gerekir,bunun dışında projenin kapak kısmında .... Tarih ve... Sayılı projenin tadilatıdır yazar ve kesinlikle belediyenin arşivinde vardır.projeler kayboldu ihtimaline karşıda ruhsat fotokopisi mevcuttur belediyede,size tavsiyem balkon kapama gibi ufak çaplı tadilatlar için yapı kontrol birimine gidin,tadilat yapmadan da sorunuzu çözebilirsiniz mevcut projenin üzerinde düzeltme yaparak