Hatalı fatura yüzünden servis hizmet vermiyor.
Merhabalar,
Evimize kombi petegi yaptirmistik yaparken firma faturada sadece radyator 9,5 metre olarak belirtmis. Servis cagirdik bize faturada detay belirtilmediginden herhangi bir islem yapamayacaklarini belirttiler. Bizde durum uzerine petekleri yaptirdigimiz yere gittik adam o tarihin detayini yazdiklarini soyleyip antetli kagida detaylari yazilmis bir yazi verdiler altinda firmanin muhuru ve imzasi var.
Bu konuda biz ne yapabilriz. Yardimci olabilirseniz sevinirim arkadaslar.
Cevap: Hatalı fatura yüzünden servis hizmet vermiyor.
Ben olsam;
Servise, detay belirtir belgenin temin edildiğini bildirerek, servis işleminin yapılmasını isterdim. Yapmadılar mı? İlgili firmanın (Petek imalatçısı) internet adresindeki "bize ulaşın" bölümünden onlara durumu anlatan mesaj gönderirdim.Mesajı göndermeden önce, kopyala yapıştır yoluyla bilgisayarda yazdırıp, yazıcıdan bir örneğini saklardım. yine yapmadılar mı? Durumu, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı "Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü" ne belge fotokopileriyle birlikte, aktarırdım. Görelim bakalım, pes ederler mi, etmezler mi?...
Bakın, geçenlerde başıma ne geldi.(Biraz uzun olacak ama, yine de kısa anlatmaya çalışacağım)
Vodafon hattında olan telefonuma kontör yüklemek için 31.03.2010da 7500 a mesaj gönderdim.
Bir saniye sonra "Değerli abonemiz, kontör yerine lira kullanımına geçiş nedeniyle sistemimiz kısa bir süre hizmet veremeyecektir." diye mesaj geldi. 1 Nisan saat 00.14 itibariyle de "...mevcut 37,5 kontörünüz 7,5 liraya çevrilmiştir." mesajı geldi. 4 Nisan tarihinde de "Değerli abonemiz, hattınız arama yapma ve kısa mesaj göndermeye kapatılmıştır." mesajı geldi. (Son kontör yükleme tarihi 2 Nisan'dı) Nasıl ama? Yüklenmeyi bekleyen 150 kontörüm varken, telefonu aramaya kapatıyorlar.Yok yahu...Siz kiminle dans ediyorsunuz? Sitelerindeki "Bize ulaşın" bölümünden aynı gün "Durumu anlattıktan sonra, yüklenmeyi bekleyen kontörüm varken siz benim telefonumu nasıl kapatırsınız? Şimdi siz bana;
a-THH ye dilekçe ver.
b-C.Savcılığına "Bedeli ödenmiş olmasına rağmen HABERLEŞME HAKKInın engellendiği"yle ilgili suç duyurusunda bulun.
c-Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun 444 9 777 numaralı telefonuna derdini anlat, sonra da; bu kurumun 0312 294 71 45 nolu faksına belgeleri faksla. mı diyorsunuz diyerek, mesaj gönderdim. Mesajın bir örneğini de yazıcıdan çıkardım. Ertesi günü ses çıkmayınca, o gün akşam dilekçeyi yazdım. Ertesi gün vereceğim. Sabah saat 10.08 de daha yatakteyken telefonum çaldı ve hazretler karşımda:" Kontörümün 30 lira olarak yüklendiği..." Dilekçe boşa yzılmış oldu yani. Akşam bir daha aradılar:" Kontörünüz şu kadar lira olarak yüklenmiştir, filân" Arkasından; telefona mesaj: "Telefonunuz 7.7.2010 tarihine kadar..."
İyi günler...
Yanitiniz icin cok tesekkur ederim. Simdi dediginiz gibi internet sitelerinden mesaj yolladim, insallah sorun cabucak cozulur de THH'ye gitmekten kurtulurum...
THHye değil, TRKGMye. Firmaların, sattıkları ürünle ilgili "servis" sorumluluğunu burası kontrol eder. Satılan ve garanti verilen her ürünün imalatçısı/ithalatçısı "servis" garantisi de vermek zorundadır. Eksik yazılmış faturadan dolayı servis verilememesi de, firmanın başını ağrıtır. Bu sebepten, firma "servis" işini çözmek zorundadır. Firma çözemezse; TRKGM, firmayı çözer, merak etmeyin.
İyi günler...