Eski kayınpederimin hastahane borcu yüzünden mağdurum
Merhaba 2006 yılında kayınpederimi 9 eylül hastahanesine yeşil kartı ile acil olarak götürdük.Şeker hastası idi ve ayağı kangren olmuştu .Hemen yatışını yapıp anjusunu yaptılar ertesi günde bacağı kesildi.Yeşil kartlı olduğundan sevk işlemleri için devlet hastahanesine başvuruda bulundum.Hastahaneden gelen doktor hastamın acil bir durumu olmadığı kanaatine varmış ve sevkini vermemiş.9 eylül hastahanesi doktorları ise hayati tehlikesinin olduğunu söylemişlerdi ve zaten iki gün içerisinde bacağı kesildi.Hastahanede 5 günlük masraf olarak 5500 tl ücret istediler hastamın kendisine senet imzalattılar ben hiçbir şekilde bir senede imza atmadığımı biliyordum tak
i 2008 kasım ayına kadar.Evime avukatlar gelip bana borçlu olduğumu ve hastahane yatış işlemlerini yaptırırken taahütnameye imza attığımı söylediler ve bu evrakı bana gösterdiler.O telaşla ne imzaladığımın farkında değildim.Kayınpederimin hiçbir malvarlığı olmadığı için bana hacze gelmişler.Benim ev
imdeki eşyaları yazdılar ve 15 günlük bir süre verdiler.Bunun üzerine bir araştırma yaptım ve kaymakamlık vakfının bir kereye mahsus hastahane borcunu ödediğini öğrendim.Kaymakamlık vakfına başvuruda bulundum ve icra işlemleri vakıf ödeyene kadar durdu.Fakat halen borç ödenmemiş durumda ve sonucunun ne olacağı belli değil.Ben bu geçen 2 yıl içerisinde eşimden ayrıldım ve kirada oturduğum eve ve çevreye borçlandığım için eşyalarımı satmak zorunda kaldım.Şu anda babamın evinde yaşamaktayım.Bu borçtan dolayı babam benim yüzümden mağdur olur mu yani babamın evine hacze gelebilirlermi ve de yazılan eşyaları sattığım için herhangi bir yaptırım uygulanabilinir mi?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap: eski kayınpederimin hastahane borcu yüzünden mağdurum
Babanızın malları haczedilemez, satmış olduğunuz eski hacizli mallar üzerindeki haciz de zaman aşımından düşmüştür.
Yanıtınız için çok teşekkür ederim peki avukatlar bu adrese geldikleri zaman ben ne yapmalıyım nasıl bir tutum sergilemeliyim.Eve kabul etmek zorundamıyım ve onlara ibraz etmek için herhangi bir evrak hazırlamam gerekiyor mu?
Avukatlar geldiğinde siz hiç bir şey yapmasanız hatta hiç orda olmasanız, orda olsanız bile dekor süsü verseniz kendinize daha iyi olur :)
Sn.ENGİN BEY,dikkatimi çeken konuları okuyorum.Cevaplarınız hep yerinde ve bayağı espirili.ALLAH neşenizi eksik etmesin.
Bencede espirili birisiniz fakat benim açımdan pekte açıklayıcı olmadınız yinede bana zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.