Cevap: Avukat bulamıyoruz!
Avukatla yapmış olduğunuz sözleşmede yükümlülükleri neydi,sizin yükümlülükleriniz neydi bunları bilmek gerekir.Tahliye davası ve İcrasına ilişkin olarak anlaşmışsanız.Anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getirmek durumundadır.Bunun dışında masraf dışında ve alacağı ücret dışında bir talebi olamaz.
Ücretin tamamını alıp hiçbir gerekçesi olmadan işi yarım bırakamaz.Baroca hakkında disiplin soruşturması açılabilir.
İkinci husus ise ilam elinizde olduğuna göre vatandaş olarak sizde icra müdürlüğüne gidip tahliyesini isteyebilirsiniz.Tahliye yaparken polis eşliğinde gidip ,icra memuru vasıtasıyla tahliye edeceksiniz.
Yada Bir avukat yardımı ile işi sonuçlandıracaksınız.
Avukatımız ile yaptığımız sözleşmede geçen hususlar karşılanmıştır ve istediği 600 TL ekstradır yani sözleşmede geçmemektedir.
Avukatımız icra memurları ile icraya gitmiş (nedense polis almamış), şahıs sinirlenip eşini dövmüş, para versinler çıkayım demiş, polis de olmayınca korkup hiçbirşey yapamadan geri dönmüşler. Bu olaydan sonra avukatımız bize ulaşmış ve şahsın para istediğini, eşini dövdüğünü söylemiştir.
Nasıl olurda icra için gidilen evden para isteği ile geri dönülür anlamış değiliz. Ama avukatla ilk konuşmamızda (ve diğer 3 ü ile) hepsi bize "Olur mu öyle şey, hak var hukuk var bu ülkede" şeklinde konuşmuşlardı ve biz de güvenmiştik. Ama nafile.
İcra müdürlüğü ise avukat olmadan olmayacağını, mutlaka avukat bulmamız gerektiğini söyledi.
Konuyla ilgili değil ama yine de belirtmek istiyorum. Şahıs şu an kendini eve 10.000 TL masraf yaptığını söylerek savunmakta. Ama gerçekten yapmış olsa bile bu yeni masraflar evin tapusu bizim üzerimizdeyken oldu ve şahıs herhangi bir şekilde resmi ya da gayriresmi kiracımız değildir. Ayrıca mahkeme kesin olarak sonuçlanmıştır.
Avukat arkadaşı insaniyet namına baroya şikayet etmedik fakat onun şahıs ile işbirliği yaptığını düşünüyoruz. 2500 TL lik icra, istenen 2600 TL para. 2000 TL si şahsa, 600 tl si kendine. Ne tesadüf değil mi miktarın yaklaşık olması.
İlginize teşekkür ederim
Adam belalı bi tip galiba, şimdi bişi yazarsak kazara görür filan, bizi mazur görün olurmu. Hani biz yazıcaz dayağı karısı yiyecek yazık günah bi de...
Acaba daha belalısı yokmuydu.Koca 1.5 milyonluk şehirde.Ben yaşadığım şehirde görüyorum.Haklıysan tabi.
Tahliye davası sona ermiş ve hüküm kesinleşmiştir. Avukatın görevi burada bitmiştir. Bundan sonra icrai tahliye işlemleri için ayrı masraf ve avukatlık ücreti istemesi son derece doğrudur. Çünkü artık yepyeni bir hukuki işlem ve emek söz konusudur.
Öncelikle ilginize teşekkür ederim.
Durumu ayrıntılarıyla anlatmak istemiyorum ama şahıs evden çıktı. Forumu mu okudu ne? :) Tam bir yılan hikayesi, eski avukatımız aslında davadan çekilmemiş, sadece kendini çekilmiş göstermiş çünkü icra dairesi başkanı ile arası iyi değilmiş, keşke önceden söyleseydi... 1,5 yıllık mücadele sonunda bitti. Ailemi ne zamandır böyle mutluyken görmemiştim.