Sözleşmeli 4/b öğretmeniyim.Yeniden ifade verdiğimde ilk ifadem yalan beyan mı olur?Ne ceza alırım?
Printable View
Sözleşmeli 4/b öğretmeniyim.Yeniden ifade verdiğimde ilk ifadem yalan beyan mı olur?Ne ceza alırım?
türkçe öğretmeniyim(yalan beyan konusu hakkında kapsamlı bilgi alabilirmiyim)
sözleşmeli yani.yalan beyan?bilginiz yok mu
bi baba kızım kaçırıldı diye müracaat etmiş.haberim yok benim.kızıyla kaçarak evlenmeyi düşünüyoruz.bi gün buluştuk(o gün kaçıcaz güya) 3 gündür evde diilim dedi kız.babayı çağırdık kaçtık dedik.karakola gidelim aramayı durduralım dedi.benlik bi durum yok dedim herhalde.kız çıkışta senle gelcem dedi konuştuğumuz gibi olucak dedi gitçez evlencez yani).ifade verdik.bilgi alma tutanığı diye geçti.kız kaçtım ben de kaçırdım dedim.şikayet falan yok.sonra kız baba ile gitti.iki gün sonra telefon kız istemiyo diye.kendini aklamak için oyun oynamış meğer.yaşı 20.bi sürü hikayeler uydurmuşlar arkamdan hiç kaçma olayı olmadığı halde.rahatsız olmaya başladım artık uydurduklarından.benim sorum şu.aynı karakola gidip olayın doğrusunu anlatmayı düşünüyorum.memurum.ek ifade ya da ifade değişikliği yaptığımda ilk ifaden yalan beyana girer dedi polis, memursun işinden olursun dedi.avukata sordum girmez dedi.bu konuda bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa sevinirim.
Yönetimin Notu: Bir Türkçe öğretmeni olarak dilimize gösterdiğiniz bu özensizlik hayret verici olduğu kadar da üzücüdür. Sizden Türkçe'yi öğretmenliğinize yaraşır şekilde kullanmanızı önemle rica ederiz.
Anladığım kadarıyla baba kızının kaçırıldığını ileri sürerek karakola şikayetçi olmuş, kaçırıldığı söylenen kız karakolda kendi rızasyla kaçtığını beyan etmiş, sizinde bir nevi tanık olarak bilgi alma tutanağı ile ifadenizi almışlar. Bundan sonra düzdenlenen evrak savcılığa gider ve savcıda bu dosyaya takipsizlik kararı verir dosya kapanır. sizin burada ek ifade vermeniz bir şey ifade etmez, çünkü olayın şüphelisi yada sanığı değilsiniz. Endişelenmenize hiç gerek yok, işinizle ilgilide herhangi bir problem de çıkmayacaktır. Bu gibi olaylardan dolayı çok evrak düzenlediğim için bu kadar net konuşuyorum. Bu arada sizin sorunuza cevap vermek yerine örtmen yazmanızı eleştiren bazı ukala tipleri de anlayışla karşılamanızı istirham ediyorum.
Editör:Tarhana kıvamında yazılmış bu yazı forum kurallarına uygun değildir!
Sayın tarhana, bazı ukala tipleri de derken beni mi yoksa yukarıda Yönetimin Notu diye yazan site yönetimine mi bu hakaretiniz?
Ayrıca soruya cevap vermek yerine eleştiren ukala bazı tiplere demeden önce sayın snowdrop-cute üyenin aynı konuyu site kurallarını ihlal ederek 6-7 tane başlık açarak sorusuna cevap aradığını ve cevapladığımı da okumuş olurdunuz. Konuya vakıf olmadan beni ya da yönetimi eleştirmeniz yanlış. Eğer hergün siteye girip konuları tek tek okuma zahmetine katlansaydınız bu üyenin aynı konuyu farklı forumlarla sorduğunu, cevap da aldığını görmüş olurdunuz.
Ayrıca Yönetim size de site kurallarını sanırım hatırlatacaktır. Çünkü sizin yazınız da güzel Türkçemize uygun değil.