KiraladIğım evden çıkmak istiyorum ama benim sorunum daha da farklı
12.10.2010 da ev sahibimle 18 aylık kira sözleşmesi yaptık. Daha sonra ikametimi bu adrese aldırmak için Nüfus Müdürlüğüne gittiğimde böyle bi adresin olmadığını söylediler. Ev sahibimle altlı üstlüyüz Çok kısa bir zaman sonra kısmetse evleneceğim ve evden çıkmak istediğimi söyledğimde en az 1 senelik ödenmemiş kira parasını alırım dedi.
Şimdi sanırım bu ev daha öncesinde kömürlük gibi kullanılmış ruhsatı olmayan bi yermiş gibi düşünüyorum nufus müdürlüğünde adresin olmadğını duyunca. bunları kanıtlamak için nerele dilakçe yazmam gerekiyor. buranın mesken olarak kayıtlı olmadığını resmi evraklarla kanıtlarsam imzalan kira kontratının bi hükmü kalırmı?? Ayrıca benim elimde kontrat yok sadece o almıştı ve düzenli bi şekilde elden kiralarımı ödüyorum. bunlarında ne gibi bi sakıncaları olur...
dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım Umarım YARDIMCI OLURSUNUZ
Cevap: kiraladğım evden çıkmak istiyorum ama benim sorunum daha da farklı
lütfen yardımcı olursanız beni çok mutlu etmiş olursunuz...
İkamet meselesi ,kayıtlı olup olmama önemli değildir.
Siz sözleşmede muacceliyet şartı koydunuz mu.Yani ödenmeme durumunda diğer kiralarında vadesinin gelip ödeneceği şeklinde.Yoksa böyle bir durum ,burası boşta kaldığı aylar kirasını ödersiniz.Siz anlaşıp işi çözmeye bakın.
normal kırtasiyede satılan kira kontratını imaladım. normalde kira kontratının kiracıyı koruduğunu duymuştum onun yüzene pek önemsememiştim. 18 aylık toplamı 4500 tl yazdığımı hatırlıyorum. ama kontratta MESKEN olarak yazılı böyle yerlerinde belediye gibi ilgili yerlerden izin alınması veya kayda geçirilmesi gibi bi durum yokmu?? BİLDİĞİM KADARIYLA HUKUKTA MUTLAK BUTLON DİYE Bİ TERİM MESKEN OLARAK KULANILMAYAN YANİ OLMAYAN Bİ YERE KİRA SÖZLEŞMESİ YAPILABİLİRMİ??
Siz mesken olarak kullanmaya müsati bir yeri kiralamışsınız, buranın kayıtlarda ahır olarak geçmesi bile sizi sorumluluktan kurtarmaz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Siz mesken olarak kullanmaya müsati bir yeri kiralamışsınız, buranın kayıtlarda ahır olarak geçmesi bile sizi sorumluluktan kurtarmaz.
cvplerınız için çok tşkr ederim. sözleşmde 18 aylık Kira Bedeli 4500 tl yazıyordu. ama erken tahliyede kalan paranın ödeneceğine dahil bi madde göremedim... yani erken tahliye sonucu geriye kalan kiraların " 18 aylık Kira Bedeli 4500 tl" buna göre mi ben geriye kalan aylık kiraları ödemek zorundayım. yoksa ayrı bir maddenin olması mı gerek??
Kontrattan suret varsa elinizde tahliye için bir şart varmı?
elimde kontrat yok bu nüsha düzenlemiştik oda ev sahibinde kaldı. normal kırtasiye dükkanlarında satılan kontrat. ben tahliyeyle ilgili hiç bi madde okuduğumu hatırlayamıyorum. sadece 18 aylık kira bedeli 4500 tl onun dışında tahliyeyle ilgili hiç bi madde yok sanırım..
Ev sahibinden veya aynı kırtasiyeden bir örnek alıp inceleseniz iyi olur. Taraflardan biri tahliye etmeden önce şu kadar süre içinde yazılı olarak bildirmek zorundadır gibi kayıtlar olur o tür kontratlarda. Bu durumda kararlaştırılan süre kadar, yoksa 3-4 aylık kirayı ödemek zorunda kalabilirsiniz.
peki çok tşkr ederim yarın ki ilk işim kırtasiyeden kira kontratı alıp incelemek.. tekrar tekrar çok tşkr ediyorum yardımınız için..