Tazminat davası açma hakkım var mı?
Antalyada özel bir arkadaşımla yaşarken bana ek kart çıkartmıştı ve ben o ek kartları kullanıyordum kavga edip ayrıldıktan sonra benimle birlikte olmak için tehtid etti ben barışmayınca beni mahkemeye verdi ve "Kimliğimi kullanarak adıma kredi kartı çıkarttı ve beni dolandırdı" diyerek suçladı.
Mahkeme ağır cezada göründü ve imza örnekleri vesaire alındı ve bir kaç yere gönderildi ve her duruşmasına katılmak zorunda kaldım (Kocaeli-Antalya arası gidip geldim) 2 yıl sonunda aklandım ve beraat ettim.
Şikayetçi kişi ile birlikte söz konusu banka da aynı davada müşteki durumundaydı ve banka da benden şikayetçi oldu.
Şimdi beni bu asılsız suçlama ile zor durumda bırakan kişiye ve bankaya tazminat davası açabilirmiyim? Açabilirsem tahminen ne kadarlık bir maddi manevi tazminat davası açmam uygun olur? Teşekkürler.
Cevap: Tazminat davası açma hakkım varmı?
Yokmu bu konu hakkında bilgisi olan :S
Mahkeme kararı kesinleşmişse eğer; ben olsam, bir avukat bulur, meseleyi anlatır ve derdim ki "Masrafa karışmam, ne alırsan yarı yarıya.Bu arada da, C.Savcılığına "suç duyurusu" işini de unutma." derdim.
İyi günler...
C. Savcılığına ne diye suç duyurusunda bulunacağım? beni bu konuda bilgilendirebilirmisiniz? Ayrıca Yargıtay sonucunu beklemem gerekiyormu yoksa mahkemenin vermiş olduğu karar yeterlimi?
Mahkeme kararı "kesinlemişse" dememin sebebi de, işte bu.Yani sizin karar "beraatiniz" henüz kesin değil. Kesinleşsin, sonra hareket edin derim. C.Savcılığı konusu ise; hukuken ıspat edemiyorsan, orospuya "orospu" diyemezsin. Sahtekârlığını ıspat edemeyeceğin kişiye de, "sahtekâr" denilemeyeceği gibi...
Karar kesinleşmeden, kıpırdamayın derim.
Hukukçu değilim.Fikrim budur.
İyi günler...