Mahkeme sürecinde davalı taraf gelmeyince basın ilan yayın verilmesi gerekiyormuş bunun için avukatım yüklü bir miktar istedi. Bu durum normalmidir? Mahkeme sonuçlandığında bu parayı yargıdan geri alabiliyormuyum? lütfen acil yardım...
Printable View
Mahkeme sürecinde davalı taraf gelmeyince basın ilan yayın verilmesi gerekiyormuş bunun için avukatım yüklü bir miktar istedi. Bu durum normalmidir? Mahkeme sonuçlandığında bu parayı yargıdan geri alabiliyormuyum? lütfen acil yardım...
Masrafları haksız çıkma oranına göre karşı taraftan alabilirsiniz.Avukat yatırdığı masrafın dekontonu size göstermek zorundadır.Gazeteye ,ilanın büyüklüğüne göre değişir.Verilecek ücret.
ben size kısaca anlatsam yardımcı olabilirmisiniz ben asgari ücretle çalışan bir bayanım birinci sınıfa giden bir kızım var ve yaklaşık 5 yıldırda ayrıyız ben ve kızım ailemle kalıyorum yanlız davayı geçtiğimiz temmuzda açtım eşim hiçbir kağıda yanıt vermedi ve verdiğimiz adreslerde yok deniliyor basına ilan verilecek ve ben bu ödediğim masrafları nasıl geri alabilirim bundan sonraki süreçtede ne olacak lütfen beni bilgilendirirmisiniz... şimdiden tşk.ederim
Eşinizin yaşadığı yeri, çalıştığı yeri bilmiyormusunuz?
biliyorum av.verdim yanlız o adreste yok diyorlar üzerine kayıtlı bişey olmadığı için birşey yapamıyorlar 4. mahkeme kararı gazete ilanı ne yapacağımı bilimyorum av.fazla detay vermiyor
Eşinizin bildirdiğiniz adreste olduğundan eminseniz polis marifeti ile araştırılmasını o adreste bulunduğu tespit edilirse tebligat yapılma şansı olabilir.
Tebligat yapılamıyorsa ilanen tebliğ gerekiryor ki bu da aşağı yukarı sizden istenen miktarı buluyor. Mahkeme masraflarını karar verildikten sonra icraya verip eşinizden tahsil etme hakkınız vardır. Bu masrafları devlet iade etmiyor sonra...
tşk edrm av.Engin bey yanlız benim davamda tebligatlar ulaşmadığı için gazete ilanına başvurulduğunu söyledi avukatım benim öğrenmek istediğim ben bundan sonraki süreçte ne yapıldığını mahkemenin ne kadar daha süreceğini ve nereye dilekçe vermem lazımki bu masrafları geri alabilirim bunlarada cvplarsanız çak tşk edrm...
Eşinize ulaşma, onunla konuşma şansınız varsa davadan haberdar edip tebligatları almasını ve katılmasını isteyin.
Tebligatlar ulaşmazsa davanız uzayabilir, ne kadar uzar bilemeyiz bunu avukatınızdan veya mahkeme kalemine gidip memurlardan dosyanıza baktırarak öğrenebilirsiniz. Mahkeme masraflarını davanız bitip karara çıkarsa ve lehinize sonuçlanırsa eşinizi icraya vererek tahsil etme hakkınız vardır. İcraya vermek için de avukatınızdan yardım alabilirsiniz. İcra takibi adliyelerde icra dairelerinden yapılıyor.
Öncelikle gizemlikumru durumunuzu merak ettim? Gelişmeler nasıl? Bende benzer durumdayım. Karşı taraf aylardır vekalet vereceği masalıyla oyalarken;karşılıksız çek nedeniyle yakalamasının olduğunu, noterlerde GBT ve adrese dayalı işlem yapılması nedeniyle vekalet vermesinin mümkün olmadığını öğrendim. İlanen tebliğ olacak deniyor. Ancak son araştırmalara göre 22 adres çıktı. Bunların hepsine tebligat yapılmasını beklersem ne kadar bekleyeceğimi kestiremiyorum. İşin kötüsü patent için başvuracağım ve soyadımın değişmesi için bekletiyorum. Devletin memuruyken, kadınken, mağdurken tutuklama kararı çıkmış kişinin arkalanmasını sindiremiyorum. Elimde "tamam kolaylaştıracağım, ben de boşanmak istiyorum" dediği smsler mevcut. Yani davayı bal gibi biliyor. Pozitif ayrımcılık dedikleri buysa kime pozitif ayrımcılık? İlanen tebliğde de soru işaretlerim var. Tüm yollar denendikten sonra deniyor, yani 22 adresi de denemeliyim! Sonra yine de çıkıp ben şuradaydım işte bilmem ne evrağımda vardı derse bozulabiliyormuş karar.