Boşanmak için senet kabul oluyormu?
Ben yabanciyim ve bir türk erkeğe evliyim. 3 çocuklarımız var. Türk vatandaşlığı henüz almadım. Eşime boşanma davası açtım, fakat dava biterse ve çocukların velayeti bana verilirse onları alıp memleketime gitmek gerekecek. Eşim bana bir teklife bulundu. Davayı 3 sene ertelemek ve bu süre içerisinde türk vatandaşlığı almak için senet imzalayacakmış. Istedim şartlar altinda 3 sene sonra davayı kabul edecekmış diye. Benim sorum- bu senet noterin önündemi imzalanması lazım?, yoksa aramizda yazılmış bir kağıda imza atarsa gecerlimi? Umarım anlaşılabilecek şekilde sorumu yazdım. Şimdiden duyarlı ve cevaplarla yardımci olan üyelere teşşekkür ederim.
Cevap: Boşanmak için senet kabul oluyormu?
Lütfen yokmu cevap veren kimse? Ben senet şimdiye kadar görmedim. Ayrıca yasalarıde bilmiyorum. Ne durumlara kullanılıyor, ne zaman geçerli vs.
Cevap: Boşanmak için senet kabul oluyormu?
Değerli katılımcı,
Senetlerde sebep yoktur. Yani biz şunun için senet yaptık diyemezsiniz. Bu sebepten dolayı genelde kumar borcu gibi geçerliliği olmayan borç türlerine senet imzalatılır. Şayet eşinizin önerisi makul geldi ise siz resmi senet imzalamasını talep ediniz. Ancak senetin üzerinde bir çizik dahi olmasın. Yarın bir gün seneti ne için yaptığınız bir hüküm ifade etmeyecek. Yani senetteki borcun sebebi önemli değil. 3 yıl sonra her halükarda o senetin karşılığını isteyebileceksiniz. bir yabancı olmadınızdan dolayı herhangi bir hak kaybına uğramamanız için seneti noter huzurunda doldurtmanızda yahut bir avukata danışmanızda fayda var.