Cevap: Alkollü trafik kazası
Babanızın motosikleti sizin arabanız var öyle mi? Gece karanlığında sezinlediğniz şeyin :) ne olduğunu anlayabildinizmi?
500 TL civarında bir para cezası daha alabilirsiniz.
Ek olarak motosikleti ehliyetsiz birine veren ruhsat sahibine yani babanıza da aynı ceza uygulanır.
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Hayatında hiç karakola bile gitmemiş biri olarak şu anda üzüntü ve bunalım içerisindeyim, yüzümün akı ile şu mesele çözüme kavuşsa bir nebze iyileşirim umarım.
Birkaç avukat ve bir hakime danıştım, bunlardan birkaçı da 2000 lira civarında cezası alabileceğimi söyledi.
Birkaç sorum daha olacak. Mahkumiyetim para cezasına çevrilirse ve ödersem, bu suç sicilime sabıka olarak kaydolacakmı ? Sabıkalı birimi olacağım? Çünkü Kpss ye girip devlet memuru olmak istiyorum, yaşım 27. Devlet memuru olmama bir engel var mı?
Diğer sorum; Avukat bir arkadaşım bana cezanın ertelenmesi gibi bir durumdan yararlanabileceğimizi, bunun da 5 sene süre ile başka bir suç işlememe gibi şartları olacağını söyledi. Bunun için dilekçe yazıp mahkemeye ibraz edebiliriz dedi. Bu mümkün müdür? Mümkün ise de bu dilekçeyi vermelimiyim?
Teşekkür ederim tekrar.